Make it happen (sponset video)

"Penger er ikke alt, om man har nok av dem" sier Onkel Skrue så fint, og hvem kan ikke finne seg litt igjen i det? Jeg tenker ofte at det er litt skrudd at vi jobber dag inn og dag ut hver eneste dag av livet for å tjene penger, når det til syvende og sist ikke spiller noen rolle hvor mange siffer du har på konto (vi skal alle samme sted, right?) Men sannheten er jo at vi jobber ikke for å få høye tall på en bankkonto, penger er tross alt verdiløse før man bruker dem. Vi vil ha penger for å gjøre de tingene vi har lyst til, kjøpe det vi vil og leve slik vi ønsker. Og da gir det straks mer mening at vi jobber, for å leve slik vi ønsker - men oppnår vi alle drømmene våre slik?

Som dere vet er jeg utrolig glad i å reise, og er det noe jeg kunne trengt mer penger til er det nettopp for å oppleve nye steder med de jeg er glade i. Det er heller ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i design og kunne godt gått bananas i merkebutikker og fylt opp leiligheten med ting. Men denne jenta her er oppvokst i et hjem der jeg har fått lære at man låner penger kun når man absolutt må - for å oppfylle en drøm, som bolig, bil, en reise man kanskje aldri får muligheten til å ta senere eller en opplevelse du sent vil glemme. 

Jeg skriver dette innlegget for Re:member og deres nye kampanje som handler om at forbrukslån og kredittkort ikke er noe man skal ta lett på. Ikke lån penger til hva som helst, det er dumt og unødvendig. Lån penger eller skaff deg kredittkort om du sitter inne med en drøm du ellers ikke hadde hatt muligheten til å oppfylle, det er derfor forbrukslån og kredittkort eksisterer - ikke for å kjøpe bil nummer 10 eller enda en Chanel-veske (Vet det sikkert frister, men nei, det er ikke en drøm du ellers ikke ville hatt muligheten til å oppfylle, let it go) Jeg for min del vil låne penger til utenlandsoppholdet mitt i New York, for det er virkelig en once in a lifetime mulighet som er vanskelig uten noen form for lån, spesielt som student. Og selv når pengene er betalt tilbake vil vi sitte igjen med en skattekiste av utrolige minner - for livet.

Re:members har laget en utrolig fin reklamefilm om nettopp dette, som jeg legger ved under her. Kanskje en av de fineste reklamefilmene jeg har sett, og det kommer fra en markedsføringsstudent som ser opptil flere i uken. (Sponset innlegg)

 

 

3 kommentarer Skjul

Henriette Celin

30.08.2016 kl.09:46

Et godt skrevet innlegg med et bra poeng. Viktig å ikke bruke sånt på "unødvendige ting", eller ting man kan få kjøpt ellers om man bare sparer litt. Once in a lifetime opplevelser som du sier, er heller noe man kan ta opp lån for (:

30.08.2016 kl.10:45

Jobb litt ekstra, planlegg litt bedre, vær litt mere prisbevist, så sparer du plutselig flere tusen kroner i renteutgifter. Pakk de pengene du sparte i BSU og Fond, få avkastning å tjen penger. Så får du reise samtidig som boligdrømmen blir ett steg nermere realitet. Planlegg i forveien så man slipper å betale alt for mye i renter til forbrukslån. 15%++ i renter kan sabotere andre drømmer veldig mye.
Martha

02.09.2016 kl.15:43

Synes ikke det er noe særlig å oppfordre unge til å ta opp forbrukslån til noe som helst formål, egentlig. Reiser ses på som status, på akkurat samme måte som vesker, leiligheter osv. Mange som kan ha lett for å leve over evne, skiller ikke mellom det de får for lånte penger, og de kan slite veldig med å betale tilbake slike lån (renta løper løpsk!). Da hjelper det lite hvor fin verden kan være når vi opplever den. Utdann deg, få en jobb, og bruk penger du faktisk har og som du har råd til å bruke. Dét er det beste.

Skriv en ny kommentar

hits