Det flaueste jeg har opplevd

Syns det er så gøy å lese om andre som dummer seg ut, hvem gjør ikke det? Ens eget liv føles automatisk litt bedre, haha. Derfor tenkte jeg at siden jeg til stadighet roter til livet kunne jeg dele det med dere så kanskje dere får en god latter på starten dagen. I dette innlegget deler jeg derfor mitt livs topp 3 flaueste øyeblikk :)) Del gjerne noen flaue øyeblikk dere har opplevd (det er lov å være anonym i kommentarfeltet)!

1. Den gangen 30 mennesker evakuerte på grunn av paien min

 I høst skulle jeg og Elise kose oss, som vanlig. Vi hadde spist pizza og de andre i kollektivet mitt hadde lagt merke til det siden det luktet digg fra ovnen. Jeg skulle slå til med blåbærpai til dessert og siden jeg ikke orket kjøpe en paiform bare for å lage denne ene paien tenkte jeg at jeg var smart om jeg stekte porsjonspai i fondantformer. Mens dette her sto i ovnen satt vi begge to inne på rommet mitt og så på TV, og da alarmen på mobilen min begynte å pipe gikk jeg for å sjekke på paiene. Pulsen min steg greit fort da jeg så gjennom ovnsvinduet at ovnen var fylt med sort røyk. Paien hadde såklart hevet seg over kanten på de små formene og dryppet ned i ovnen, og den var på dette stadiet kullsvart. Jeg forberedte meg selv og kjøkkenet på denne lille utfordringen i fredagskosen, og åpnet balkongdøren på forhånd sånn at røyken kunne luftes ut så fort jeg åpnet ovnsdøren.

Long story short - jeg åpnet ovnen, kjøkkenet fyltes med røyk, brannalarmen gikk. Dette var øyeblikket jeg lærte at hele boligblokka var seriekoblet med brannalarmen vår, og klokkene pep på volum 1000 i alle etasjer. Han ene i kollektivet mitt som kun snakker gebrokkent engelsk trodde det var pizzaen vi hadde stekt tidligere på kvelden, og løp ned alle etasjene til de andre beboerne som var på vei til å evakuere (...!) med meg og en lattermild Elise på slep mens han ropte: "IT'S NOT A FIRE, JUST PIZZA!" og jeg har aldri vært så rød i trynet før.

2. Den gangen jeg flashet en polsk dame

I eksamenstiden kan det fort gå i surr, og det gjorde det for real før jul i fjor. Jeg hadde over en ukes tid stått opp grytidlig og lest hele dagen til kjempesent, og manglet vel noen tiår søvn på dette stadiet. Som alltid møtte jeg opp på skolen til litt før 08 på morgenen, og skulle en kjapp tur på do før jeg gikk inn på lesesalen. Dette var ett av skolens toalett som står for seg selv, og dermed et veldig trangt rom med dør rett ut til gangen. I did my thing, og skulle akkurat til å dra på meg buksa vendt med ansiktet mot speilet (fokuserte på så trøtt jeg så ut i trynet) og rompa mot døra.

Døra rives opp av en stakkars vaskedame med øynene rettet mot rompa mi som squattet ut i et forsøk på å dra på jeansene mine, hun ropte i forskrekkelse "sorry, sorry!!" og jeg, for trøtt til å reagere på normalt vis, slapp buksa og gestikulerte med armene mine "No, it's fine!" ... Døra smalt igjen, jeg dro på meg buksa og tenkte at fader heller - sikkert ikke første rumpa hun ser. Det var først når jeg våknet litt utover dagen at jeg ville grine av flauhet, og jeg har fremdeles de kleineste møtene med henne når jeg ser henne trille rundt med vasketralla på skolen :)

3. Den gangen 10 tyrkere studerte leopardtrusa mi

Når jeg var i Tyrkia sist bestemte familien min seg for å ta taxi opp i høyden for å spise siste middag på en finere restaurant siste kvelden av ferien. Vi spiste deilig mat, det var herlig temperatur og livet var egentlig skikkelig bra. Jeg hadde akkurat spist siste bit av en sykt god biff og satt meg tilbake i stolen for å nyte utsikten. Helt ut av det blå kjenner jeg det prikker i øynene mine og jeg blir brått helt varm, og skjønner hva som kommer til å skje litt for sent til å gjøre noe med det. Hodet smeller i tallerkenen min, peppersaus eksploderer fra fatet og utover den hvite, eksklusive silkeduken og den hvite kjolen min er plutselig ikke så hvit lenger. Mamma og pappa skjønner kjapt hva som skjer, og spretter opp for å legge meg ned på gulvet med føttene opp, sånn at blod kan strømme til hjertet mitt.

Dette høres kanskje alvorlig ut, men det var det egentlig ikke. Det flaue med dette var at mamma absolutt skulle løfte beina mine så høyt opp, og i tillegg hadde jeg valgt en alt for kort kjole for anledningen som på dette tidspunktet fungerte mer som en Crop-top. Stringtrusa gjorde liten nytte for seg, og hele restaurantens servitører, bakere og kokker kom strømmende til for å se denne hjelpeløse nordmannen som lå med rompa på vift midt i matsalen. Langsomt kom jeg til meg selv igjen, og jo mer bevisst jeg ble jo flauere ble jeg over hele situasjonen. Halvparten ville ringe ambulanse, noen viftet med armer etter isbiter for å legge på panna mi, andre ville vaske av kjolen min og resten var dypt bekymret. Og der lå jeg da, og tenkte at det var enda godt brunfargen i alle fall var på plass når jeg skulle ha underlivet på utstilling.

3 kommentarer Skjul

Karina Larsen

06.08.2016 kl.10:53

Morsomt å lese :) Vi har vel alle flauet oss ut et par ganger, hehe.
Henriette Celin

06.08.2016 kl.13:20

Uffåhuff, hehe. Artig å lese, men skjønner veldig godt hvor ubehagelig disse situasjonene må ha vært x)

19.03.2017 kl.09:33

Besvimte du, hørtes ganske alvorlig ut?

Skriv en ny kommentar

hits