Fit for flight

God morgen skjønne! I dag dro jeg meg opp av senga grytidlig for å løpe innen timen min på Spraytanhuset Bergen. Ganske forfriskende, det var helt jævlig egentlig haha. Iskaldt bergensregn og en kondis lik null, men følelsen etterpå var deilig! Nå gjør jeg klar håndbaggasjen til morgendagen og lar spraytan'en min sette seg skikkelig før jeg hopper i dusjen. Senere skal jeg innom skolen og gjøre siste arbeidskrav til neste uke, så har jeg ingenting skolemessig på planen mens jeg er bortreist! Elise kommer over i kveld for å spise middag også, så får vi se om vi går ut en liten tur. Må jo tidlig ta kveld for flyet mitt går tiiidlig i morgen! 


Tenkte å vise dere kjapt hva jeg har pakket med meg i håndbaggasjen denne gangen. Begynner jo å bli litt reisevant så har lagt meg opp en liste over ting jeg må ha med på lange reiser, og ting som har vist seg å være overflødige og unødvendige. Pakker alltid håndbaggasjen til sist, og når den er på plass kommer sommerfuglene ordentlig på plass i meg! Her er håndbaggasjen min til i morgen:

Det viktigste for meg er å ha en velorganisert håndbaggasje så jeg slipper å lete meg ihjel. Jeg har også lært meg å tenke hierarkisk når jeg pakker, det viktigste først. Pass, lommebok, mobil og reisedokumenter er grunnleggende, uten dette kommer man seg ikke langt. Mamma og pappa lærte meg på min første reise alene at om man har penger og pass kan man alltids kjøpe det man glemmer der man skal reise, om man skulle være så uheldig å glemme noe man skulle ta med. Dette får meg alltid til å stresse ned de siste timene før avreise, dere vet når man sitter på flybussen og går gjennom de tusen tingene man kan ha glemt? Da er det gull å kunne tenke på det de lærte meg.

Jeg går alltid gjennom en checklist når jeg pakker det grunnleggende: 1. Er passet gyldig? 2. Har jeg husket å skaffe meg visum, og er det printet ut? (denne gjelder kun for land der man trenger dette) 3. Har jeg husket å printe ut reisedokumentene mine i tillegg til å ha de på mobil? 4. Har jeg husket å ta kopi av kvitteringen på vesken jeg vil reise med? (dette må jeg ha for å vise i tollen om jeg blir tatt ut. Husk at alle vesker/verdisaker på over NOK 6000 man tar med ut av landet må man ha kjøpskvittering med på, for å unngå bot og fratakelse av gjenstanden i tollen, det er kjedelig..)

I mange år hadde jeg lyst på en slik nakkepute, men syntes alltid det var så kjedelige penger å bruke da de ofte koster ganske mye på flyplasser. Hver gang hodet begynte å rykke av tretthet på fly angret jeg på at jeg aldri skaffet meg en, og da jeg var med Ingeborg på Gran Canaria i høst tok jeg meg sammen og kjøpte den deilige dere kan se på bildet over her! Dette er GULL på fly, uansett lange eller korte turer. Flysøvnen blir aldri det samme igjen - på en god måte.

11 timer i fly er lenge, og da må smågodt til. Snacks er ofte ganske dyrt på flyplassen, så dette passer jeg på å kjøpe på forhånd. Jeg pleier nesten alltid å ha noe søt sjokolade og en liten boks med salte nøtter eller chips i bakhånd, men denne gangen har jeg gått for en godtepose med søtt, salt og surt! Kjenner jeg meg rett tar jeg nok også med noe salt i siste liten, samt en flaske med vann (Den må jeg ta med tom gjennom sikkerhetskontrollen, eller kjøpe på flyplassen). Drikker aldri noe annet enn vann på fly, det er bra for å holde kroppen hydrert i tørr flyluft og smaker best til snacks uansett!Alltid når jeg har reist til USA har det vært mulighet for å se film, spille og alt mulig på skjermen i flysetet foran meg. Men noen ganger kan man gå litt lei av det og da er en god bok greit å ha med. Denne gangen tar jeg med "IT" av Alexa Chung, og gleder meg til å lese den på ny. Jeg har også med håndkrem som dufter av "Tahitian garden flower" fra Sephora, fuktighetsgivende lip balm og lommelader til mobilen.

EDIT: Om du reiser med en håndbaggasjekoffert - Husk å ta med et skift klær, medisiner, PC og ladere i denne. Om du kan, ikke send ting du vet du trenger, snakker av erfaring. Når baggasjen blir borte i 29 av 30 dager på ferie lærer du en lekse for livet. Hehe, så glemte jeg å skrive det i innlegget


Dette er min håndbaggasje, hva pleier dere å ta med? 

Gjerne lik innlegget om dere vil se flere innlegg som dette

10 kommentarer Skjul

Martine F. Wilhelmsen

06.02.2016 kl.13:36

Jeg har med mye av det samme, i tillegg til lesebok, notatbok og høretelefoner :-)
INE KRISTINE

06.02.2016 kl.14:30

Martine F. Wilhelmsen: Glemte å skrive det, tar med høretelefoner og skolebøker selv!

06.02.2016 kl.14:02

bra innlegg!!
INE KRISTINE

06.02.2016 kl.14:31

Anonym: Tusen takk!
Henriette Celin

06.02.2016 kl.14:49

Veldig lurt å ha et godt og praktisk system på håndbagasjen ja. Det viktigste MÅ ligge øverst som du sier, for å ikke stresse og lete seg ihjel. Ellers har jeg også alltid med en bok, noe godt å spise, mobillader + pocket charger. Noen ganger er det stikkontakt på fly som tar flere timer, andre ganger ikke. Da er det lurt med begge deler ;-)

ønsker deg en fin lørdag videre, og kos deg med middag og tur på byn om dere finner på det :D

06.02.2016 kl.18:39

si jeg har kjøpt lv veske i USA og betalte ikke toll på den da jeg kom hjem og skal nå reise til london, kan jeg da risikere å bli tatt fra veska selvom jeg kvitering fra lv butikken i USA?
INE KRISTINE

10.02.2016 kl.17:25

Anonym: Det tror jeg ikke men er usikker... Dessuten er det jo veldig liten sjangse for å bli tatt ut i tollen så tror det skal gå fint :)
Carol and Vero

07.02.2016 kl.11:50

Nice things and I love that book! :)
Martine Osen

08.02.2016 kl.15:22

Pleier å ha med meg mye av di samme tingene, fuktighetskrem, en god bok, nakkestøtte, snacks osv :)
irenglede

11.02.2016 kl.11:12

Bra innlegg, og super overskrift. Liker lek med ord. Ha en fin torsdag! ;D

Skriv en ny kommentar

hits