Studentlivet i Bergen

Har fått en god del spørsmål om hvordan jeg synes studentmiljøet er her i Bergen, og om jeg kan fortelle litt mer om dette til dere. Det kan jeg så klart gjøre, og tenkte å skrive om alle sider med å være student i dette innlegget! Håper dere liker det - og kommer som studenter til Bergen <3


Hvorfor valgte du å studere i Bergen?

Det var helt tilfeldig at jeg valgte Bergen. Det jeg visste var at jeg ville gå Internasjonal Markedsføring på BI, og dermed kunne velge mellom Oslo, Trondheim og Bergen. Trondheim var aldri aktuelt for meg, bare fordi jeg føler jeg kjenner den byen så godt fra før og det ligger så nærme Brønnøysund at det ville alltid vært folk hjemmefra rundt meg. Det hadde i og for seg vært veldig hyggelig med kjentfolk rundt seg, men jeg ville veldig til et helt nytt sted med bare nye mennesker rundt meg - helt ny, fresh start. Dermed var planen lenge å flytte til Oslo, men akkurat i det jeg skulle søke på BI Oslo ombestemte jeg meg og tok Bergen. Hadde i lang tid hørt mye negativt om studentmiljøet i Oslo, og liker egentlig ikke Oslo så veldig godt. Dermed ble det Bergen, og jeg har aldri vært så glad over en spontan avgjørelse.

Er det lett å finne seg deltidsjobb som student i Bergen?

Vel, Bergen er jo en stor by med ufattelig mange studenter. Det er jo også mange jobber som trenger arbeidstakere, men det kan ta litt tid før man finner seg noe. Jeg fikk det jo til etter noen måneder jobbsøking, og er superfornøyd med jobben min på Illums Bolighus. Det er bare å levere søknader, smile og ha is i magen.

Hvordan er utelivet i Bergen?

Utelivet i Bergen er megabra!! Har aldri vært med på lignende, det er såå gøy. Bergensere er veldig åpne og hyggelige folk som tar alle studenter imot med åpne armer, og sånn som jeg har opplevd ute har jeg hatt det skikkelig gøy med masse folk fra alle mulige steder. Føler det litt som at når man er student er man "en i vennegjengen" uansett, og det har vært skikkelig bra stemning ute hver gang jeg har tatt turen på byen. 


Hvordan er egentlig BI?

Haha, det er fantastisk å studere på BI Bergen. Det er lett å tro BI studenter er klysete, pappa-gutter (og jenter) som kjører til skolen med Ferrari og har 500k på konto til en hver tid. Nå skal jeg ikke si det ikke finnes sånne folk på BI også, for det gjør det, men 90% er absolutt ikke sånn. Det er god stemning på skolen, alltid nye arrangementer og mange morsomme og kule studentundergrupper man kan være med på; Lacrosse, fotball, tennis, seiling og rolag for å nevne noen. Så har vi også mange faglige grupper man kan være med i, som f.eks Næringslivsutvalget, Marketing og Retail. Det eneste jeg har å klage på er kantina, maten der er ikke superdigg og litt dyr. Den er for så vidt eid av SIB, og ikke BI, og er dermed lik på alle skoler i Bergen. 

Foreleserne er fantastiske, sinnssykt engasjerte og veldig flinke til det de holder på med. Og selv om det er en høyskole får man et ganske nærme forhold til foreleserne sine, iallefall de man har i klasserom. De kjenner deg, og du kjenner de. De elsker å få spørsmål og de fleste timene er lagt opp til å være ganske aktive. Det koster mye å gå på BI, men man får en god utdannelse og mange muligheter videre. Så er det verdt å nevne at i Bergen er krigen stor mellom NHH og BI-studentene, og for øvrig BI og resten av Bergens skoler. Veldig gøy, og man får mye morsomt ut av det - spesielt på fest!

Hvordan er det med studentrabatt i Bergen?

Det er veldig mange steder der man får studentrabatt i Bergen. Oftest er det 15% eller 20%, og det hjelper utrolig masse på! Favoritten min er SUMO der de selger byens beste sushi, og der får alle BI Studenter 15% rabatt i ukedagene. Men de fleste spisesteder jeg har vært på ute har hatt noen slags form for rabatt til studenter. Det er også vanlig med gratis arrangementer for studentene i Bergen, og det er veldig mye bra! Var f.eks på stand-up med Ørjan Burøe, Johan Golden, Dex Carrington og flere, supergøy og gratis for alle studenter! Fikk til og med 2 drikkebonger hehe. Husk å spør stedet du er på om de har studentrabatt for det er ikke alltid de spør om det selv, så sparer du kanskje noen kroner!

Jeg elsker med andre ord studentlivet her i Bergen, og de eneste gangene jeg angrer på at jeg valgte Bergen er når jeg må krige meg bortover gatene med paraplyskjold mot bøtte på bøtte av regn og vind. Sett bort fra det er Bergen nydelig fint, og jeg anbefaler dere å gå opp Fløyen og Ulriken og se byen ovenfra, fantastisk fint i solnedgang!

Noe mer dere lurer på ang. studentlivet i Bergen?

7 kommentarer Skjul

maristaveland

29.11.2015 kl.11:02

Så utrolig pen du er ! Studerte i Bergen selv :-)
byAnne

29.11.2015 kl.12:01

Så morsomt å lese om din opplevelse av BI Bergen, jeg begynte i år på BI Oslo og trives veldig. Kantinen vår er veldig bra btw og billig! I tillegg har vi starbucks :)
Susanne Moen Øy

02.12.2015 kl.19:59

Så koselig å lese! Skal sjølv til på sjukepleien i Bergen :-) Korleis bur du? Og kor mykje svir ein av i løpet av månaden? Er kjempe redd for at det ikkje skal gå rundt, i og med at ein kun får 7500 kroner i månaden av staten..
Helene Hagen

05.12.2015 kl.23:17

Kjempebra innlegg! <3
Anna

06.12.2015 kl.22:16

Hei!

Jeg lurer på om det er vanskelig å komme inn på BI? Kan du fortelle hva du hadde i snitt? :)

Og er man nødt til å betale for studiet på BI med en gang, eller kan det heller være et lån slik at man kan nedbetale mens man har jobb i framtiden? Lurer så veldig på dett!

Ha en fin søndags kveld :)
INE KRISTINE

12.12.2015 kl.22:19

Anna: Heihei! Det er ikke så høyt snitt på BI, men BI Bergen har faktisk høyest snitt i Norge. Hadde 5 i snitt fra Vgs og tror det var 3,6 på BI når jeg søkte meg inn, så det skal med andre ord ikke så veldig mye til for å komme inn! Men på grunn av dette er det også mange som ikke står på eksamen, for de er jo like "strenge" med eksamen som på andre universiteter og høyskoler der det er vanskeligere å komme inn.

Man får stipend og lån fra lånekassen, dette betales tilbake først når du er i jobb :)
INE KRISTINE

12.12.2015 kl.22:20

Susanne Moen Øy: Så gøy! Jeg bor i kollektiv og betaler 6000 i husleie. Hadde nok ikke gått om jeg ikke hadde blogget og jobbet deltid på Illums Bolighus på siden med så høy husleie, men finnes billigere alternativer da :)

Skriv en ny kommentar

hits