I <3 my phone

//Annonse

Det slår meg mange ganger så sinnssykt avhengig jeg er av mobilen min. Billetter til kollektiv transport kjøpes, lastes ned og lagres ved noen tastetrykk. Jeg snapper, deler, liker, up-er og følger flere ganger om dagen, - kanskje flere ganger om timen til og med. Alt har blitt enklere, og det er så himla greit når du får sjekket alt på to sekunder. Du har praktisk talt hele verden i hånden din - i en mobil. Kamera, notatbok, album stappet med gode og dårlige minner, nettleser og bank for å nevne noen. I mitt liv har mobilen blitt unnværlig, bare fordi jeg har hele livet mitt der inne og har blitt så avhengig av å bruke app's til alt mulig! Kan ikke huske sist jeg fysisk sjekket saldo på kontoen min i en minibank, eller kjøpte papirbillett til bybanen. 

Dere har kanskje sett den nye kampanjen for Netcom, der man kan se så mange fantastisk kule ting man kan bruke mobilen til. Visste dere at blinde med mobilen kan "se" med mobilen, og finne frem i landskapet med en app? Eller at man kan lære seg nye språk, lese oppskrifter og prøve nye ting gjennom mobilen? 

En av mine siste oppdagelser er muligheten til å ha videosamtaler med familien hjemme i Brønnøysund via Facebook-appen, og har det siste halve året kunnet snakke og se besteforeldrene mine og lillebror ved å bruke mobilen. Følte jeg var med i en Netcom-reklame da bestefar ringte meg via videosamtale da jeg og pappa var på Fløyen den første dagen jeg var her i Bergen, og jeg kunne vise bestemor og bestefar Bergen - via mobilen. Så er avstanden plutselig ikke så voldsom, og de er nesten her med meg.

Har også de siste månedene blitt flittig med å sende bilder og updates til pappa på mail! Han har enda ikke fått seg snap og samtalene går gjennom mail, men utrolig gøy å se bilder og videoer hjemmefra, samt å dele hva som skjer i mitt liv med han. Her har dere et skjermbilde fra en typisk mail jeg kan sende til pappa:

Noen kan kritisere mobilbruken for å være ekstrem, men når alt kommer til alt er mobilen et utrolig godt redskap i hverdagen for å gjøre ting enklere - dele glade øyeblikk med familie og venner, om det er gjennom snap, mail, Instagram eller videosamtale. Jeg er iallefall evig takknemlig for å ha mobilen i min hverdag, og gleder meg i spenning til å se hvile apper som lurer rundt hjørnet. 

Bruker du mobilen til mye?

PS! Vinneren av personlig almanakk trekkes i kveld!

Én kommentar Skjul

Kamilla Haaland

01.12.2015 kl.18:54

Bruker mobilen til det meste, ja! :)

Skriv en ny kommentar

hits