Norton Magic - dagens skumleste trylletriks?

Kunne du latt hvem som helst gå gjennom innholdet på mobilen din? Hva med laptopen din? Har du noen lettkledde solbrent-bilder i kamerarullen, kanskje festvideoer eller bare 40 nesten like selfies av deg selv du helst vil holde for deg selv? Kanskje var det litt vanskelig å huske pin-koden til det nye bankkortet utenatt så du skrev det opp i notater, kanskje også passordet til nettbanken, - eller facebook? Teknologi gjør alt så mye lettere, og man kan fort tenke at det er deilig ting blir mer brukervennlig og lettvint, men tenk også på at det blir lettere for andre å nå sensitiv informasjon om deg. For hvor skummel er ikke tanken på at noen andre skal få tilgang til alt dette?Jeg var så heldig at jeg fikk spørsmål om å skrive litt om Nortons nye tiltak for å sikre innholdet vi alle har på alle våre "dingser", og synes dette er en veldig viktig sak alle burde tenke litt over. Noe jeg har fått oppleve på kroppen selv er hvor viktig det er å ha sikkerhetskopier av bilder og viktige dokumenter du ikke vil miste. Jeg for min del opplevde ikke cyberkriminalitet, men en laptop som plutselig tok kvelden - og 3 år med bilder og videoer gikk med den i graven. Noe av det denne kampanjen også informerer om er at det nå til dags er en økning i såkalt ransomware, hvor man stenges ute fra en enhet og løsepenger kreves for å få tilbake informasjon. Hvor sykt er ikke det?? Det er som at noen kidnapper iPhonen din og krever penger for at du skal få tilbake din egen informasjon, dine egne bilder, videoer, nettbankpassord og pinkoder. Sykt skummelt, og veldig relevant for dagens 'e-baserte' samfunn. 

Spesielt satt ut ble jeg av kampanjevideoen, der to magikere viser noen egentlig ganske uskyldige triks, men som på den alvorlige siden viser hvor lett uvedkommende kan komme seg inn på mobilen eller laptopen din. Også elsker jeg magikere, og blir alltid like satt ut over triksene de får til! (sponset)

Klarer dere å se hva magikerne gjør for noe magisk her?

Trykk på banneren nederst i videoen for å se hvordan det vanvittige trylletrikset ble utført!


Hvor godt er du egentlig sikret? Hvilke tanker slår deg når du ser videoen?

 

3 kommentarer Skjul

Beate

30.09.2015 kl.11:57

Å sånt er skummelt! Men jeg lurte på en ting... Kan du fortelle litt om studentlivet i Bergen? :)
Mbal

30.09.2015 kl.13:05

Har bare vanlig kode på iPhonen min, og får helt hetta hvis jeg ikke har oversikt over hvor jeg har den til en hver tid!
kristina risløv

02.10.2015 kl.03:52

så fin blogg du har, stå på :)

Skriv en ny kommentar

hits