Kjære flyktning, du kan godt bo her

Jeg er en student, bor på ganske små kvadratmeter og kan sitte på do og skylle ut shampo'n samtidig lite er badet mitt. Men jeg har plass til mange - jeg. Én kan ligge på sofaen min, jeg kan legge madrasser på gulvet og lete frem noen ekstra puter og pledd, - trangt hadde det blitt men det er aldri for trangt til at det ikke er plass til noen som trenger hjelp. Dere trenger ikke ringe på døra engang, jeg skal holde den åpen og vente på dere, gi dere klemmer og svelge kameler med tanke på hva dere har vært gjennom. 

Dette er en litt sint meg som blir så fryktelig frustrert over at det virker som alt politikerne gjør er å snakke, - det skjer for lite. Jeg har til gode å se politikerne åpne Norges porter og ta tak. Hvorfor skjer det ingenting, hvorfor hjelper vi ikke de som trenger det - og hvordan er det mulig å engang diskutere om vi heller burde hjelpe til der de bor? 

Det er snakk om at vi ikke har ressurser til å ta imot disse stakkars menneskene som så sårt trenger vår hjelp, vi vil ikke kunne gi den hjelpen de trenger fordi de er for mange - og det er vel noe av det dummeste jeg har hørt. Jeg kan ikke nok om de politiske ståstedene til å uttale meg "politisk korrekt" om dette, men det skal ikke mye kunnskap til før jeg skjønner at dette her er idioti. Kan vi for en gangs skyld legge fra oss alt snakket og faktisk gjøre noe som hjelper? Ja, innvandrere skal jo følges opp i ettertid, de skal skape egne liv og få seg jobber og integreres i fredfulle Norge - men er ikke det viktigste nå å få de innafor dørstokken like hel? Skal vi virkelig avvise dem, slenge døra i trynet på dem, som om de skulle vært "det jævla idrettslaget som selger lodd, nå igjen"??


Så kan vi alle ta også skjerpe oss noen hakk, kutte ut pisspreiket om at vi ikke har plass - for det har vi. Og ikke engang prøv på å snakke om økonomi, for hey - vi er så heldige å være et av verdens rikeste land så det er uaktuelt å diskutere det engang. Det er snakk om prioriteringer, og hva haster mest - penger til barna som allerede har trukket gull-billetten og er født i Norge, eller til de eldre som sikkert kunne hatt det bedre på mange måter - men de har i det minste en seng å legge seg i om kveldene og tak over hodet, - eller skal vi fokusere på de som i skrivende stund, akkurat nå - kjemper for livet? For selv om jeg ikke på noen som helst måte har rett til å engang forsøke å sette meg inn i hva tusen på tusen av Syrere opplever akkurat nå, så tror jeg at om det hadde vært meg og min familie hadde jeg ikke brydd meg med å tenke på noe annet enn å komme meg i sikkerhet - jeg ville ikke krevd suite på Oslo Plaza, ikke utdanning og arbeid heller - med det første. Jeg ville bare kommet i land, trygt, og med viten om at familien min får sove trygt gjennom natta, om så på gulvet - bare ikke på bunnen av Middelhavet. 

Så kjære flyktning - jeg er ingen Stordalen og har ikke 1000 hotellrom å stille med. Jeg har ikke mye plass - men mer enn nok til å hjelpe, og dere er hjertelig velkommen hit.

12 kommentarer Skjul

Synne

05.09.2015 kl.00:24

Vanskelig å vite hva jeg skal si, annet enn at jeg er helt enig i hvert eneste ord du skriver. Du er så god, Ine, virkelig. ❤️
Monica

05.09.2015 kl.01:16

For et utrolig bra innlegg! Akkurat det jeg mener også 🙌🏼 bare at jeg ikke har fått forklart meg ordentlig..

Koker oppe i hodet mitt, er så latterlig irritert og skuffet over menneskeheten 👿
INE KRISTINE

05.09.2015 kl.12:41

Monica: Tusen takk, godt å høre flere er med meg i frustrasjon!
INE KRISTINE

05.09.2015 kl.12:41

Synne: Åå koselig kommentar <3 Veldig bra å høre flere er enige i frustrasjonen!
Tiril

05.09.2015 kl.15:48

Wow så fantastisk bra skrevet!
Guro

05.09.2015 kl.21:59

Ordene du nettopp skrev sier det meste <3

Noen bør virkelig ta tak nå med det samme, for slik som dette skal og kan det verken være eller fortsette

!Alle skulle tenkt som deg; for vi har plass.
Sunniva

05.09.2015 kl.22:27

Ta inn en flyktning da. Gjennomfør det, fortell at du godt kan ta inn en og to. Håper virkelig ikke dette bare er ord. Så ta inn flyktninger også legger du ut et nytt innlegg og bilde når du har gjort det =)
Hussein Saeed

06.09.2015 kl.03:09

Du e gull ❤️
Lasse

06.09.2015 kl.12:48

Bra innlegg men vil gjerne si at Norge begynner å gå mot en økonomisk krise og at det med at vi er verdens rikeste land ikke stemmer lenger. Men verdensøkonomien og oljeprisene gjør Norge fattigere dag for dag.
Maria

06.09.2015 kl.14:04

Bra innlegg ine❤️❤️
Knut Grimstad

06.09.2015 kl.15:49

Hadde det bare vært så enkelt, Ine. "Legg deg på sofaen min du, så blir alt bra" . Det er en fin tanke at man kan hjelpe noen ved å ta dem inn i eget hjem og gi dem sofaen sin. MEN.

... har du tenkt på hvilke ANDRE behov vedkommende har bortsett fra å sove?

( Se gjerne for deg at hybelen din er den norske stat)

* Har du nok penger til mat?

* Kan du gi vedkommende språkundervisning?

* Hva om gjesten har traumer og psykiske problemer pga det han/ hun har gjennomgått. Kan du da betale for eller gi kvalifisert hjelp med dette?

* Kan du gi vedkommende en jobb slik at han blir selvhjulpet?

* Har du plass til familien når de vil komme og bo sammen med gjesten din? Kan du da tilby det samme til dem?

* Din far og mor blir stadig eldre og klarer seg ikke selv lenger, kan du i tillegg ta inn dem på sofaen din?

Husk at du har en nogen lunde fast inntekt å forholde deg til og regnestykket må gå i pluss. Man må i tillegg ha noe i reserve til magrere tider.

Det er mulig Den Norske Stat har uuttømmelige mengder med penger og at dette kanskje vil gå bra, men kanskje er ikke godt nok for meg. Hver flyktning koster Norge ca 200.000 i året. I år vil det komme ca 16000 til Norge, dvs 3,2 milliarder kroner bare for disse. Neste år blir det sannsynligvis flere. Hva er smertegrensen? Når vil dette gå ut over andre grupper i vårt samfunn? (Eldre, uføre, psykisk utviklingshemmede osv osv) Jeg vil se et regnestykke på dette slik at jeg kan føle meg trygg på at Norge i fremtiden også blir et godt land å bo i. Det holder ikke å si at" vi har da nok penger her til lands", kom med fakta!
Konstanse

06.09.2015 kl.21:25

Enig i hvert ord, dette er så utrolig viktig. Med et pensjonsfond på flere tusen milliarder er det nesten egoistisk å snakke om at "språkundervisning er for dyrt" og "oljeprisen er for lav". Vi har all verdens mulighet til å hjelpe mennesker i nød, alt vi mangler er hjerterom. Godt å se at du har det. <3

Skriv en ny kommentar

hits