Questions about Bergen

Hvilken skole skal du gå til høsten? 

Jeg har søkt Internasjonal markedsføring på BI Bergen og satser på det da det er dette jeg vil mest av alt, men har også søkt NHH. Der er jo imidlertid snittet for å komme inn beyond skyhøyt så har egentlig innstilt meg på at jeg ikke kommer inn der! 

Hvorfor ville du ikke til Oslo likevel?

Jeg har aldri likt Oslo spesielt godt, alltid vært halvredd når jeg har gått alene og opplevd mange ekle ting de gangene jeg har vært der. Dessuten synes jeg ikke byen er spesielt fin, og sånn som jeg har forstått det er heller ikke studentmiljøet veldig bra. Var opphengt i BI Nydalen (Oslo) lenge, mye fordi det er den største BI skolen i Norge, og det var veldig bra tilrettelagt med studentboliger vegg i vegg med skolen. Men etter å ha tenkt litt over saken fant jeg ut det var dumt av meg å velge skole basert på studentbolig og størrelse på skolen, når jeg hadde en dårlig magefølelse på at miljøet ikke var på topp, (I might be wrong) så jeg begynte å se på andre alternativer og kom fram til at BI Bergen var perfekt for meg!

Mange ville kanskje trodd at BI Trondheim ville vært mitt naturlige valg i og med at den skolen ligger nærmest Brønnøysund, men Trondheim har aldri vært en by jeg har hatt lyst til å studere i. Misforstå meg riktig, jeg synes Trondheim er en veldig fin by, med mange flotte mennesker i, det er ikke derfor jeg ikke vil flytte dit. Det er fordi det er så nærme Brønnøysund at uansett hvor man snur seg vil det være en Brønnøyværing der og kjentfolk i hvert gatekryss. Dessuten føler jeg at jeg kjenner Trondheim innside out, og vil mer enn alt virkelig få en ny start med blanke ark nå som jeg først skal starte for meg selv. Derfor tok jeg byen lengst borte fra Brønnøysund, der jeg aldri før har vært og hvor jeg nesten ikke kjenner en sjel. Så kan jeg få helt nye venner, bli kjent med et helt nytt sted og virkelig få en fresh start! For alt jeg vet kan jeg ende opp i både Oslo og Trondheim senere i livet, men det er ikke rett for meg akkurat nå :) Bergen kjennes veldig rett, og magefølelsen gir meg ti tomler opp for to år i Norges kanskje fineste by!Skal du bo alene, eller med noen andre når du skal flytte til Bergen? :)

Jeg skal ikke bo alene nei, det ble vanvittige priser på å leie leilighet alene, så jeg skal dele bad og kjøkken med andre også har jeg et stort og fint rom for meg selv! Har allerede begynt å se på møbler og tenke meg til hvordan jeg vil ha det, rommet har nemlig ingen møbler, så dette blir gøy! Elsker jo interiør... Ellers blir det veldig spennende å bo med andre, det har nok sine utfordringer men jeg er innstilt på at det vil gå bra også er jeg superspent på hvem jeg ender opp med å bo sammen med! 

Kommer du til å fortsette å blogge når du starter på BI?

Ja, såklart jeg gjør! Dere skal få lese om studiehverdagen i Bergen, reisene jeg begir meg ut på og ellers mye av det samme som jeg blogger om nå - mote, skjønnhet, trening og reiser! 

Hvordan ser du for deg å reise når du blir student? Ikke vanlig å ha så mye å rutte med at man har råd til å reise.. 

Har tenkt litt på dette, faktisk, og får se hvordan det blir når jeg kommer i gang med studentlivet. Tenker jo å få meg jobb på siden av studiene, samt at jeg kommer til å blogge, så er jeg heldig får jeg det til på ett eller annet vis. Vil for alt i verden ikke slutte å reise! Mye avhenger også på om jeg gjør en god jobb for hotellet jeg skal bo på i Paris i sommer, for om da andre hoteller kan se at jeg har gjort en bra jobb for hotellet i Paris kan det alltids hende jeg er så heldig at andre hoteller vil ha meg på besøk! 
 

Kan vi få se bilder av leiligheten du skal bo i??:)
Bergen er en veldig fin by å bo i, spesielt for studenter! Hvor i bergen skal du bo?

Jeg skal bo midt i sentrum, like ved Grieghallen! 10 minutter til BI, 5 minutter til treningssenter, matbutikk rett rundt hjørnet og Torgalmenningen en spasertur unna. I'm excited!! 
 

Skal du jobbe i Bergen? På siden av studiene tenker jeg da..

Om jeg er så heldig at jeg får meg jobb er planen å jobbe på siden av studiene ja! Regner med stipendlivet kan bli litt knapt, så håper jeg får meg jobb så fort som mulig etter jeg flytter! 

Kjenner du noen i bergen? Har du familie der, eller andre "bånd" til byen?

Mamma er født i Bergen og bodde der til hun begynte på skolen, også har pappa studert der når han var ung. Ellers har jeg en oldemor som bor på Askøy utenfor byen, og henne har jeg aldri møtt så er kanskje på tide? Ellers kjenner jeg ingen som bor der, men vet om et par stykker som flyttet dit for å gå skole fra Brønnøysund! Samt et par stykker jeg var på språkreise med, som jeg ikke har snakket med på alt for lang tid! 

 

Har dere noen fler spørsmål?

7 kommentarer Skjul

Catharina Austad

09.06.2015 kl.12:30

Jeg kom inn på BI på eiendomsmegling i Bergen nå og gleder meg veldig! Ser ut som du skal klare deg bra, og gud så fint rommet ditt var! Skjønner at du gleder deg til å innrede :) Kanskje vi møtes og blir kjent også, det hadde vært kjekt! Hvor mye betaler du i husleie der? Jeg bor selv i Bergen sammen med kjæresten min så vi leier en leilighet utenfor byen istedenfor :)
INE KRISTINE

09.06.2015 kl.14:43

Catharina Austad: Så utrolig gøy! Da ses vi nok til høsten :-) Jeg betaler 6000kr + strøm, ganske dyrt men er en veldig fin og ny leilighet så da ligger vel prisen på det nivået.. så koselig! Lykke til til høsten <3

09.06.2015 kl.14:53

Så spennende! :D Gleder meg til å følge med på bloggen din når du flytter! Bor på Askøy selv, hehe.

09.06.2015 kl.16:44

Kan du si litt om hvordan du fikk jobben på hotellet? Snakker du flytende fransk?
Catharina Austad

09.06.2015 kl.18:30

Shit så dyrt! Og det er for å dele bad og kjøkken.. Jeg bor 10 minutter fra byen, 52m2 sokkelleilighet og vi betaler 4500kr hver inkludert alt. Bedre det når vi slipper å dele kjøkken og bad med noen :)
Ellen Hagen

09.06.2015 kl.23:55

Tror du kommer til å trives kjempe godt her i Bergen, Ine! :D Det er en fantastisk by, og jeg kan gjerne vise deg litt rundt her om du vil det når du kommer :)
Helene Espeland

23.06.2015 kl.20:42

Hei! Jeg er 20 år og studerer selv i Bergen. Har bare ett spørsmål, har du vært på visning på leiligheten? jeg var på visning selv i fjor da jeg skulle flytte og da var det ikke ryddet til visning, det var møblet og det var også veldig skittent. Da jeg var på visning i den leiligheten bodde det også bare gutter og det va virkelig rotete. Håper du har vært på visning og sjekket dette! bortsett fra dette ønsker jeg deg lykke til i Bergen, det er en super student by. Gled deg:-)

Skriv en ny kommentar

hits