Hva jeg skal til høsten?

Fikk spørsmål om å skrive et lite innlegg med hva jeg skal gjøre til høsten, og siden jeg endelig har bestemt meg for linje og såvidt utvekslingsland kommer innlegget her, så blir jeg også veldig glad om dere legger igjen en kommentar på hva dere tenker å gjøre? Noen som skal videre fra videregående slik som meg? Kanskje noen som skal ut i ny jobb? Eller kanskje du skal begynne på videregående? Veldig spennende å høre iallefall, så gjerne legg igjen en kommentar! 

Jeg har tidligere ikke skjønt helt hvorfor noen velger å ta friår etter videregående, fordi jeg syntes det måtte være kjedelig å bare jobbe et helt år, og sette utdanningen på vent. Nå derimot, skjønner jeg godt hvorfor så mange velger friår. Å følge en skolerute og en timeplan i 13 år er faktisk ganske slitsomt i lengden, og dette med at man alltid har noe en burde gjort henger over skuldrene på meg konstant. Det er alltids en prøve, en fremføring eller innlevering som burde jobbes med, man har aldri helt fri. Så å gjøre seg ferdig med skolen, få vitnemålet og deretter bare slappe av, jobbe litt og reise i ett år hadde passet meg fint akkurat nå, men det er altså ikke det jeg har bestemt meg for. 

Til høsten skal jeg flytte til Oslo, og 1. August kjører pappa og jeg ned med flyttelasset til Nydalen, hvor jeg håper på å gå Internasjonal Markedsføring dersom jeg kommer inn. Der skal jeg da ta en 3-årig bachelor, hvor det siste året må tas i utlandet. Foreløpig holder jeg en sterk finger på å ta det siste året i New York, men når London, Sydney, Barcelona og Singapore er andre alternativer er ikke valget enkelt. Det eneste jeg vet er at jeg gleder meg til både de to årene mine i Oslo, og det siste året utenlands, og jeg håper det blir tre utrolige år hvor jeg lærer masse!

Internasjonal Markedsføring er for oss som er interessert i andre land, folk og kulturer, der vi vil jobbe med markedsføring i et internasjonalt miljø. I dag blir jo båndene mellom forskjellige land tettere, og bedrifter og organisasjoner opererer mer og mer på tvers av grenser og kulturer. Derfor er det viktig å kunne forstå hva som kreves for å lykkes i andre lands markeder. Og dette er noe av det vi lærer om på Bachelor i internasjonal markedsføring ved Handelshøyskolen BI. Man lærer rett og slett å tenke utenfor Norges grenser, og det er absolutt noe jeg finner interessant og viktig å ta med seg videre i arbeidslivet. Tenker også etterhvert å bygge ut Bacheloren til Master, da innen ledelse og organisasjonspsykologi, for det høres virkelig interessant ut. 


Så selv om det hadde vært deilig med litt fri nå, kjenner jeg også at det skal bli veldig godt å reise bort fra denne byen, starte på nytt med nye mennesker, blanke ark og New York som motivasjon til å komme meg gjennom de to første årene på BI Oslo. Tenk så utrolig gøy det hadde vært, - å leve i en av mine favorittbyer et helt år, samt å blogge fra the city hver eneste dag hehe! Jeg elsker jo NYC og synes det er en utrolig fin og inspirerende by, så å få studere der hadde vært en drøm. 

I slutten av denne uken skal jeg søke skoleplass, samt leilighet i Nydalen, også håper jeg at ting går min vei og at alle brikker faller på plass. En ting er iallefall sikkert, og det er at jeg går tre spennende år i møte - OG JEG GLEDER MEG!

8 kommentarer Skjul

Iselin Renée

21.01.2015 kl.10:20

Så fine bilder :)
Ingrid

21.01.2015 kl.10:20

Det hørtes spennende ut :)
Beate

21.01.2015 kl.11:54

Kjempe bra at du finner du hva du vil gjøre :) Jeg skal begynne på andre året på vgs, ikke så utrolig spennende haha... Men jeg lurte på en ting, skal du jobbe mens du studerer eller tjener du nok på bloggen? Oslo er jo en dyr by å bo i, spesielt leilighet osv
INE KRISTINE

21.01.2015 kl.14:22

Beate: Spennende med andreåret også da, mitt gikk veldig fort i fjor! Skal prøve å få meg jobb ja, må nesten det skal jeg få råd til året mitt i utlandet :-)
Julie

21.01.2015 kl.19:21

ine det høres utrolig spennende ut! Ønsker deg masse lykke til med søking og alt! Selv begynner jeg på videregående til høsten, har søkt medier og kommunikasjon, og tenker å studere mediegrafikk etter vgs! Håper du fortsetter å blogge selv om du flytter! :)
Andrea L.

21.01.2015 kl.22:14

Heisann, Ine! :)

Jeg har foreldre som kommer fra Brønnøysund. Selv om familien min ikke bor i Brønnøysund, har jeg slekt der som jeg jevnlig besøker. Ut i fra bloggen din framstår du som ei super jente! Vil svært gjerne bli kjent med deg, og kunne godt ha tenkt meg å ha en venn å besøke når jeg er i byen. Jeg skal også til Oslo til høsten, slik som deg. Jeg skal faktisk utenlands etterhvert i studiet mitt, slik som du også skal. Mail-adressen min følger med denne kommentaren, hvis du kunne tenke deg å fått en trønder-venn! -Andrea L.

22.01.2015 kl.12:44

Siden du ikke har jobb lenger og sier du skal jobbe bedre med bloggingen, kommer det en ny header i nærmeste framtid kanskje? :) Det hadde vært noe!

27.01.2015 kl.08:32

kan du ha linkerunder?:))

Skriv en ny kommentar

hits