Svar på spørsmål om Afrika og GoXplore

Her kommer svarene på det dere lurte på i spørsmålsrunden om turen jeg skal på til Afrika! Tok med noen av spørsmålene jeg har fått mange av utenfor bloggen også, i tilfelle noen andre også lurer på det samme :-)


Hvilken dato reiser du? Og hvor lenge blir du der?

Jeg reiser 7. Juli, 2015. Blir der i 18 dager, og reiser hjem 24. Juli! Om ikke jeg blir igjen noen dager i Sør-Afrika for å oppleve litt utenom selve opplegget på Pretoria Lion Park :-)

Hva koster det?

Det koster 12 200 kroner, og da får man alle måltider, bosted på parken, skyss til og fra flyplassen i Johannesburg til Pretoria, og en masse annet herlig med i prisen. Ellers kommer det noen få ekstraavgifter man må regne med, som flybiletter, vaksiner og eventuelt helgetur til Krûger nasjonalpark for de som vil dra på det! Flybiletter og vaksiner fikser man selv, så er man tidlig ute kan man få flybilettene ganske rimelige. Har sjekket ut priser allerede nå, og da ligger prisene på rundt 6000 kroner tur/retur Oslo - Johannesburg. 

Lurer på om det er lurt å bestille tidlig? :)

Ja, det er veldig viktig! Fikk beskjed fra verdens hyggeligste Siren som jobber i GoXplore at det allerede begynner å bli fullbooket for neste år så vil du med er det ingenting å nøle med, bestill så fort du kan for å sikre seg plass!!  

Kan du fortelle litt om opplegget? 

Ja! Vel, det som skal skje er at jeg skal jobbe som frivillig (dvs. vi får ikke betalt for jobben vi gjør) i Pretoria Lion Park i Ukutula som ligger i underkant av en to timers kjøretur fra Johannesburg. Jobben vi gjør går mye ut på å sosialisere seg med løvene, og holde dem aktive ved å leke og kose med dem. Det er også min jobb som frivillig at dagens tre måltider blir servert, skrive ned hvor mye hver av de har spist, om de går på do, om de jakter osv. Man bytter litt på dette med å 'sitte barnevakt' slik at man ikke må sitte i ro hele dagen. I tiden vi ikke sitter 'barnevakt' får vi lov til å besøke andre dyr, som tigerunger eller de større løvene. Det er også min jobb å vaske, luke ugress og stelle med plassen der løvene lever, samt være med på å fange og gjøre til maten løvene skal spise. 

Dessuten har jeg også bestilt en helgetur til Krûger nasjonalpark, der vi får se attraksjoner som God's window, Bourke's lot potholes og verdens største grønne canyon - The blyde river canyon! Turen koster 4000 ZAR, som blir ca. 2000 Norske kroner, og det inkluderer skyss (med aircondition) til og fra nasjonalparken, overnatting, pass til å komme inn på nasjonalparken og kvalifisert guide. Mat og drikke er ikke inludert, men er gjennomsnittlig ganske rimelig i Sør-Afrika, så 2000 kroner er virkelig turen verdt! De fleste jeg har snakket med sier denne turen er et must, og en fantastisk opplevelse for livet   Som dere kan se på disse bildene under her, ser det ut som en vill opplevelse i seg selv bare denne helgeturen:

Ååå se så fint, no wonder at det heter Gods window, har jo utsikt over hele (nesten) verden!

Hva gjorde du for å ''komme inn''?

Jeg bestilte en brosjyre hjem hit, og bladde meg gjennom det for å se om dette kunne være noe for meg. Det tok imidlertid ikke lang tid før jeg fant ut at dette passet meg midt i blinken, så jeg ville booke plass med en gang! Jeg booket meg inn HER og fikk to skjema jeg måtte fylle ut. Det ene gjaldt kun om jeg ville ha helgeturen også, så til dere som eventuelt ikke vil ha det er det kun et skjema! Dette fylte jeg ut og sendte inn til Siren i GoXplore, også fikk jeg mail tilbake at:

JIPPI!!   

Hva kommer du til å få oppleve?

Kommer til å få oppleve den Afrikanske naturen, Sør-Afrikansk kultur og dyreliv. Jeg kommer til å få kose med både løve- og tigerbabyer (♥SMELT♥) og få være med på å gjøre en positiv ting for løvebestanden i Afrika. Jeg får også smake på Afrikansk mat, bli kjent med mange nye mennesker samt å få en opplevelse for livet! 

Hvordan er maten?

Jeg har jo ikke vært der enda, men har lest meg frem til at det iallefall er mye mat, og at maten er god og 'snill', sånn at alle skal finne noe de liker, noe som er kjempebra! Gleder meg til å prøve Afrikansk mat!!

Får man være med løvene på nært hold?

Ja, det er noe av opplegget at man skal være sammen med løvene og leke med de, og også gi de kos! Men selvfølgelig ikke med de store løvene, de skal jo være ute i det fri og ikke i armene på oss frivillige. Har alltid hatt så lyst på en løvebaby til å kose med, sånn helt siden jeg var liten, og endelig skal jeg få lov til å kooose ihjel de fine løvene♥

Reiser du alene? Er det bare norske frivillige der?

Bestilte egentlig alene ja, men så ble venninnen min Pia så misunnelig at hun kastet seg med hun også! Så nå får jeg med meg fotograf, haha   Det andre du spør etter vet jeg faktisk ikke helt, tror ikke det er bare norske der nei, men det spiller egentlig ikke så stor rolle for meg. Er godt vandt med å snakke engelsk så skulle det bli bare utenlandske skal nok det nok gå supert! 


Hvis du er litt nysgjerrig på dette kan du bestille hjem/se på nett en gratis brosjyre HER! Er det ellers noe du lurer på kan du ta kontakt med Siren i GoXplore ved å sende henne en mail: siren@goxplore.no eller ved å ringe: 22 35 80 20 

Du kan også lese alt om stedet jeg skal til ved å trykke på banneren øverst på bloggen min!Vil du reise med meg er det ikke noe å vente på, er lite plasser igjen sommeren 2015 så anbefaler deg at du sikrer deg plass med det samme! Gleder meg til å kanskje se noen av dere der  

 

Er dette noe du kunne tenke deg?

13 kommentarer Skjul

Pia

03.06.2014 kl.18:27

Herregud så gira!
INE KRISTINE

03.06.2014 kl.18:28

Pia: Haha, ja!! Bi så braa :D
andreadl

03.06.2014 kl.19:01

Ser utrolig arti ut!! Har utrolig lyst til det der sjøl ja:D Ei venninna av me har vært på nåkka lignanes, og det ser ut som ein opplevelse før livet!

03.06.2014 kl.21:33

Det står jo ikke datoer for 2015 enda. Går det fint å bestille uansett, og hvordan vet du hvilke datoer som er alternativene?
INE KRISTINE

03.06.2014 kl.22:37

Anonym: fikk vite det på Mail, er iallefall 7. Juli eller 21 Juli som er alternativene neste sommer :-)

04.06.2014 kl.08:43

Siden du drar med en venn, er det vanskelig å bli kjent med deg selv om? Har veldig lyst til å dra, men det er ganske mye penger, er depositumet på mye?😊
INE KRISTINE

04.06.2014 kl.09:09

Anonym: Nei for all del! Reiste jo på en måte med tre venner til California, men ble kjent med mangemange andre også :D Er åpen for å møte alle de jeg kan få møte! Er ganske mye penger ja, men er jo et helt år til så det er mye tid å spare på, samtidig som man jo ikke trenger å ha med så mye lommepenger til Afrika, er jo tross alt frivillig arbeid, ikke shoppingtur :D depositumet er på bare 1500kr, så kan man spare til man skal betale resten nærmere avreisen :-) Håper du blir med!
Hannah

04.06.2014 kl.13:35

Jeg har veldig lyst, så jeg tror jeg skal gjøre det :-)
INE KRISTINE

04.06.2014 kl.15:21

Hannah: Ja, kom igjen bli med! Blir dødsbra :-) Gleder meg sååå til å bli kjent med dere!

05.06.2014 kl.13:20

Den som koster ca. 12000 og står at er 18 dager, er det den som tilsvarer 2 uker når du bestiller?
INE KRISTINE

05.06.2014 kl.13:31

Anonym: Ja! :-) Er litt over to uker da, men det er jo bare positivt!
Hannah

06.06.2014 kl.00:01

Jeg bestemte meg for å melde meg på, så nå bare gleder jeg meg veldig til neste sommer :-)
INE KRISTINE

06.06.2014 kl.05:23

Hannah: ååå så utrolig gøy! Om du vil kan du etterhvert legge meg til på Facebook så kan vi bli litt kjent før vi reiser også, om du vil! :-) Dette blir en opplevelse for livet!

Skriv en ny kommentar

hits