ta ansvar

Heii♥

I går da jeg var på vei hjem fra jobb kom jeg bort til en eldre dame som lente seg intill en lyktestolpe med et flertall handleposer med mat strødd rundt beina sine. Hun tok seg til pannen og smilte forsiktig når jeg kom trillende med sykkelen min bort til henne. Jeg spurte om det gikk bra, og hun svarte med en tynn stemme at hun hadde handlet mat som ble tyngre enn hun hadde trodd, og at hun var dårlig til beins og ble fort svimmel, så hun måtte bare ta en pause. Flere enn én person gikk rett forbi henne med nesa i været og mobilen trykt opp i ansiktet både før jeg kom bort til henne og mens vi sto der og snakket.

Det var klart jeg spurte med en gang om jeg fikk hjelpe henne å bære posene hjem, og hun ble så sinnssykt glad. Jeg låste sykkelen min, tok posene hennes og fulgte henne hjem til leiligheten hennes før jeg takket nei til penger og ønsket henne en fin helg! Så lite skulle til av min tid for at hennes dag ble betraktelig lettere. Jeg skriver ikke dette her for å skryte av hvor bra menneske jeg er som hjalp denne snille dama, men for å få frem at jeg synes vi er pliktige til å hjelpe til når vi kan. Du har det ikke så himla travelt at du ikke kan ofre andre noen få minutter av dagen din, det tror jeg ikke på. Løft blikket i to sekunder å se på hva som skjer andre steder enn i feeden på facebook, så gjør du deg selv og menneskene rundt deg en stor tjeneste. Når noen trenger hjelp stopper du opp og spør om du kan hjelpe med noe. Du går ikke forbi og later som ingenting. Kanskje får du et nei til svar, men så har du iallefall spurt. Tenker at om det var meg som var gammel og skrøpelig ville jeg blitt veldig glad om noen spurte om de fikk hjelpe meg med noen poser, og gammel blir jeg jo en dag, så håper andre tenker likt og faktisk bryr seg. At noen tar ansvar også når jeg er gammel! Det var mine oppfordringer for i dag, takk for meg!Håper du koser deg på hytta med maten du kjøpte, hvem enn du er jeg hjalp i går, og takk for praten!

8 kommentarer Skjul

Sunniva

01.06.2014 kl.15:29

så bra gjort! er helt enig, synes også det er viktig og hjelpe noen som trenger det, uansett om det er et lite eller stort, så setter de nok pris på det :)

01.06.2014 kl.17:26

helt enig ! godt gjort :-)
ODA

01.06.2014 kl.19:02

Så fint gjort av deg! Alltid snilt å hjelpe andre som trenger hjelp! Ha en fin kveld:)

01.06.2014 kl.20:14

Du er herlig! <3
Karen

01.06.2014 kl.22:37

Veldig fint gjort av deg! :) Det skal ikke mer til, og det er mange nok som ikke bryr seg nok om andre til å gå bort å spørre om det går bra!
Melissa leer

01.06.2014 kl.23:50

Kjempe fint gjort av deg! Jeg er helt enig i det du skriver!:)
Henriette E

03.06.2014 kl.14:45

Så sant! Er helt enig i det du skriver, det var kjempe snilt å hjelpe denne damen. ♥
aaskogseth

22.06.2014 kl.19:02

åh! du e så nydelig!

Skriv en ny kommentar

hits