Pakkeliste til deg som skal på språkreise

Har fått utrolig mange kommentarer, meldinger og mail om å lage et innlegg der jeg anbefaler hva man burde pakke / ikke pakke til en språkreise, og siden dere tydeligvis ikke har lest litt tilbake i arkivet der dere kunne funnet dette innlegget poster jeg det nå på nytt! Det å pakke til 4 uker i utlandet er jo ikke lett i seg selv, og enda vanskeligere blir det når man har tenkt å shoppe mye. Selv gikk jeg på noen smell ved å pakke ned for eksempel 10 forskjellige typer solkrem som jeg endte opp med å ikke bruke noe av. Her kommer altså mine pakketips!


Det var de som kom med en truse og tannbørste som eneste baggasje, også var det de som hadde overvekt allerede på utreisen på Gardemoen. Mitt kanskje viktigste tips er å begrense seg, dette er iallefall viktig om man vil shoppe mye. 4 uker er lenge, men man har mulighet til å vaske klær på campus, og i nødstilfelle er det klesbutikker overalt i USA så don't worry, klær får du nok av uansett så ikke ta med annet enn det mest nødvendige fra Norge.

MEN når det sies må jeg understreke at underklær får man aldri nok av, så det må man ta med rikelig av. Jeg begynte å gå tom i slutten av uke 2, og selv om jeg kjøpte mye nytt undertøy var det faktisk krise før jeg fikk vasket klær. Så er det èn ting du kan pakke rikelig med er det helt klart undertøy!

Jeg handlet inn ufattelig mye solkrem, shampo, balsam, fuktighetskrem, aftersun, ja, alt mulig før jeg reiste. For det første koster alt slikt 100 ganger med i Norge enn i USA, og for det andre fikk jeg kanskje bare bruk for halvparten av alt jeg handlet inn. Går dere på Target finner dere ALT dere trenger til en latterlig billig pris, dette gjelder også sminke. Mascaraene fra Max Factor får man til under 50-lappen, hårspray og digre shampo- og balsamflasker får man også til halve prisen av norsk pris. Så vent til du kommer over dammen til du kjøper dette, for så sparer du masse penger :-) DESSUTEN vil jeg bare legge med at det er ikke bruk for solkrem om du skal til Long Beach, veldig svak sol og jeg brukte ikke solkrem en eneste dag og ble ikke svidd i det hele tatt, bare bittelitt solbrun :-)Hør her, dette har nemlig mange spurt om. Det flyselskapet vi reiste med tillot oss å reise med èn koffert, MEN det er lov med en liten koffert som håndbaggasje også, som man tar med inn på flyet. Hvilke regler og hvilket flyselskap du reiser med på din språkreise får du beskjed om like før avreise, så får du vite reglene og hvor mange KG du får ta med. Men anbefaler dere virkelig å ta med en koffert som håndbaggasje, så får du fordelt vekta fra kofferten du skal sende. Da jeg reiste kunne håndbaggasjen tilsammen veie 9 KG, og kofferten man skulle sende kunne veie 24 KG (tror jeg). 

I tillegg til en stor koffert som sendes, og en liten som kan bringes med inn på flyet, er det lov med en veske / sekk. Jeg hadde med ryggsekk, DENNE (bare i annet mønster) fra Junkyard, og den ble hyppig brukt ikke bare på reisen med også på utfluktene når vi var i California og reiste rundt. Så er dere lure utnytter dere at dere får ta med disse tre forskjellige tingene så får dere med dere enda mer shoppinggoodies fra Statene.

Det som er viktig å ha med er en god hettegenser, undertøy som sakt, blyant/penn til skolen, skrivebok til skolen, noen lette klær til varme dager, merkelapp på kofferten at den 'reiser med EF' ( denne lappen får du tilsendt noen uker før avreise ). Husk adaptere, USA bruker ikke samme stikk-kontakt som Europa, så dette er kjempeviktig! Ta gjerne med mange, dette er vanskelig å få tak i når du kommer til USA. JOGGESKO er et must, selv om du tenker å kjøpe et par i USA kan du godt ta med et par likevel. Lange dager i Disneyland sliter på beina, så godt skotøy er viktig. Alle reisepapirer: Pass, 2 gyldige kopier av pass (dette får du på lensmannskontoret), kart over gardermoen (om du ikke er kjent) helsekortbevis, Erica reiseforsikringsbevis, visum, og ellers papirer som er tilsendt og merket med at du må ta dem med! Det kan være lurt å kjøpe seg noe snacks / drikke etter sikkerhetskontrollen på Gardemoen da turen over dammen er lang og prisene ombord svindyre. Telefon, kamera, data (om du tar med det) og lader til mobiltelefon (som sakt er reisen lang, og under noen av flysetene var det kontakt for å lade, kjempesmart!) lommebok med visakort som kan brukes gebyrfritt i utlandet (skandiabanken f.eks). Medisiner som er nødvendig for deg kan pakkes i forseglede plastposer og medbringes inn på flyet i håndbaggasjen, ellers tok jeg selv med Paracet, Ibux, nesespray, badeplaster og gnagsårplaster (sistnevnte var en engel).

 

Ellers kan dere lese innlegget jeg skrev noen dager før avreise med hva jeg trodde kom til å bli viktig da, HER

7 kommentarer Skjul

Emilie-Therese

21.04.2014 kl.10:48

Fine tips :)
Emmeli Stålesen

21.04.2014 kl.11:51

TUUUSEN TAKK! Skal på akuratt samme språkreise som dere bare 26.juni i sommer! Gleder meg som bare søren, skal blogge om det så hvis du ivl må du bare lese! ;D Reiser også med EF til long beach!
INE KRISTINE

21.04.2014 kl.12:16

Emmeli Stålesen: Så gøy! Får følge litt med på bloggen din da for å misunne deg enda mer enn jeg allerede gjør ;-) God tur!
Monica Lindstad

21.04.2014 kl.12:51

Kjempebra tips! :) har hatt utrolig lyst til å reise på språkreise lenge!!

21.04.2014 kl.14:54

Så fine tips! Skal på språkreise til long beach i sommer med ef :)
Ane

21.04.2014 kl.17:33

Så fine tips! Liker bloggen din utrolig mye, du gir så mye inspirasjon:)

Har et spørsmål til deg hehe

Hva er det som er best av å reise i juni eller juli på språkreise? Sånn som f.eks 19.juni og 7.juli. Blir det noe spesiell forskjell på da du reiser? Blir utrolig glad for svar:)
INE KRISTINE

21.04.2014 kl.18:51

Ane: Altså, den eneste forskjellen er vel at du slipper å vente ekstra lenge om du reiser 7.juli, mot å reise tidlig i ferien 19. Juni :-) Men om du går i 10. Klassen er det jo kanskje også en eksamensfest/vitnemålsutdeling du ikke vil gå glipp av, og da kan det være lurest å velge 7.juli! Prisen er vel litt dyrere i juli også tror jeg, men ikke veldig mye :-) Håper svaret hjelper deg på vei! God tur <3

Skriv en ny kommentar

hits