Hjemmespa

Hei superlesere, og god mandag!

Nå som mørket har senket seg over Norges land og den tørre vinterluften pustes inn, er det nok fler enn meg som kjenner at et pust i bakken og noen timer egenpleie hadde vært deilig for sart og tørr vinterhud. Men et besøk på spa passer jo absolutt ikke alles lommebok eller alles anledning, så derfor tenkte jeg å snakke litt om hvordan du kan ta en timeout og pleie kroppen din uten å punge ut i dyre dommer. Få en superstart på uken med noen timer hjemmespa!
Har du badekar eller kanskje tilogmed boblebad? Tapp karet med deilig, varmt vann og tilsett gjerne velduftende såper og oljer som gjør godt for både kropp og sjel! Det trenger ikke være kjempefancy, tilogmed lano gjør susen for boblenes skyld :-) Tenn gjerne lys, demp belysningen og sett på rolig musikk på svakt volum, spillelista jeg alltid bruker til å slappe av finner dere HER. Til dette har jeg DENNE favorittsåpen som lukter så sinnssykt godt, den koster rundt en 100-lapp og jeg kjøpte den på Boots apotek før jul! Sammen med den kommer en håndkrem som har samme lukt som såpen, deilig!

 


Det er ingenting som er så rensende for huden som en skikkelig god ansiktsmaske. Det trenger ikke være dyrt her heller, faktisk kan du lage mange gode masker helt selv! Min favoritt er likevel en fra merket NuSkin. Den er mørkegrønn når jeg påfører den, så går den over til en lysegrønn farge. Når hele ansiktet er lysegrønt (haha) er den ferdig og klar til å skylles av! Den får dere tak i HER. Jeg har også en ansiktsmaske fra samme merke som er for dager da jeg er spesielt tørr i ansiktet. Da tar jeg på et lag før jeg legger meg, så får den virke over natten. Den får dere HER.

DIY ANSIKTSMASKE:


for rikelig med fukt til tørr hud


Du trenger:
1 Banan

Mos en litt for moden banan i en skål og smør et lag over ansikt og hals. La masken sitte på i 10-20 minutter og skyll av med kaldt vann.

 


Oppkvikkende maske som renser og minsker porer

 

Du trenger:  

1 teskje yogurt naturell
Juicen av 1/4-dels appelsin
1 teskje alovera

Bland sammen ingrediensene over og smør et lag over ansikt og hals. La masken være på i 5 minutter før du skyller den av. 


Etter et deilig bad er kroppen varm og klar til å fuktes. Skal jeg være helt ærlig er jeg ganske dårlig på å smøre meg med fuktighetskrem, og det merkes på huden. Jeg har kanskje ikke ekstremt tørr hud, men den får et grått skjær av tørrhet over seg når det går lenge mellom gangene jeg husker å smøre! Favorittkremen er Biotherm's lait corporel, den trekker fort inn, samtidig som den fukter bra og lukter deilig, og det er egentlig alt jeg ser etter i en fuktighetskrem :-)

Men glem ikke hender, føtter og ansikt også! Fotkrem fra Depend, håndkremen fra Boots-settet og for min del Ole Henriksen fuktighetskrem til ansiktet og under øynene (husk at dette er veldig individuelt, så bruk den ansiktskremen som passer DEG) så er alt fuktet og huden fornøyd! Fotkrem anbefaler jeg å sove med, siden jeg blir superklissete under beina med det på. Da er det bedre å sovne med kremen og våkne opp til himmelsk myke føtter! 

 Vann er billig, bra for kroppen og kjempegodt om du legger en skive sitron i og fyller glasset til randen med iskaldt vann over en haug isbiter. Jeg synes det er best med iskald drikke når jeg ligger i glodvarmt badevann, men varm drikke går selvfølgelig også ann! En deilig, krydret te eller kanskje varm juice (sykt godt♥)? Du bestemmer selv, men velg noe du føler deg fresh av å drikke og som ikke er for tungt (mektig). De gangene jeg har vært på spa i Tyrkia har jeg fått varm, tyrkisk epletè, så sinnssykt godt! 

Ellers anbefaler jeg å smile. Visste du at ved å smile lurer du faktisk hormonene i kroppen til å tro at du er lykkelig? Dessuten motvirker det stress og hjelper deg til å slappe av siden kroppen jobber mindre ved at du smiler enn ved at du er sur. For å toppe det hele forbedrer faktisk smilet imunsystemet ditt! (Kilde)

 

Men viktigst av alt, -ta deg tid til å slappe av. Pust ut og nyt pausen! Ikke tenk på lekser, jobb, planer og avtaler. Steng av hjernen for en liten stund og kos deg :-)

 

Noen som skal på 'spa' nå eller?

 

5 kommentarer Skjul

Ingeborg Marie

20.01.2014 kl.18:20

Å..! Det så herlig ut!
Oda

20.01.2014 kl.18:29

Så deilig!:) Ha en fin kveld:)
SANNE SKAR

20.01.2014 kl.18:36

så bra innlegg! Har spa kvelder så ofte jeg husker på det, hehe :)
Emilie-Therese

20.01.2014 kl.18:43

Åh! Nå fikk jeg lyst på litt hjemme spa!
Ida Stenersen

20.01.2014 kl.23:55

Så herlig :D

Skriv en ny kommentar

hits