Pakkeliste - språkreise

Har fått uendelig mange forespørsler om å lage et innlegg der jeg anbefaler hva man burde pakke / ikke pakke til en språkreise. Det å pakke til 4 uker i utlandet er jo ikke lett i seg selv, og enda vanskeligere blir det når man har tenkt å shoppe mye. Selv gikk jeg på noen smell ved å pakke ned for eksempel 10 forskjellige typer solkrem som jeg endte opp med å ikke bruke noe av. Her kommer altså mine pakketips!


Det var de som kom med en truse og tannbørste som eneste baggasje, også var det de som hadde overvekt allerede på utreisen på Gardemoen. Mitt kanskje viktigste tips er å begrense seg, dette er iallefall viktig om man vil shoppe mye. 4 uker er lenge, men man har mulighet til å vaske klær på campus, og i nødstilfelle er det klesbutikker overalt i USA så don't worry, klær får du nok av uansett så ikke ta med annet enn det mest nødvendige fra Norge.

MEN når det sies må jeg understreke at underklær får man aldri nok av, så det må man ta med rikelig av. Jeg begynte å gå tom i slutten av uke 2, og selv om jeg kjøpte mye nytt undertøy var det faktisk krise før jeg fikk vasket klær. Så er det èn ting du kan pakke rikelig med er det helt klart undertøy!

Jeg handlet inn ufattelig mye solkrem, shampo, balsam, fuktighetskrem, aftersun, ja, alt mulig før jeg reiste. For det første koster alt slikt 100 ganger med i Norge enn i USA, og for det andre fikk jeg kanskje bare bruk for halvparten av alt jeg handlet inn. Går dere på Target finner dere ALT dere trenger til en latterlig billig pris, dette gjelder også sminke. Mascaraene fra Max Factor får man til under 50-lappen, hårspray og digre shampo- og balsamflasker får man også til halve prisen av norsk pris. Så vent til du kommer over dammen til du kjøper dette, for så sparer du masse penger :-) DESSUTEN vil jeg bare legge med at det er ikke bruk for solkrem om du skal til Long Beach, veldig svak sol og jeg brukte ikke solkrem en eneste dag og ble ikke svidd i det hele tatt, bare bittelitt solbrun :-)Hør her, dette har nemmelig mange spurt om. Det flyselskapet vi reiste med tillot oss å reise med èn koffert, MEN det er lov med en liten koffert som håndbaggasje også, som man tar med inn på flyet. Hvilke regler og hvilket flyselskap du reiser med på din språkreise får du beskjed om like før avreise, så får du vite reglene og hvor mange KG du får ta med. Men anbefaler dere virkelig å ta med en koffert som håndbaggasje, så får du fordelt vekta fra kofferten du skal sende. Da jeg reiste kunne håndbaggasjen tilsammen veie 9 KG, og kofferten man skulle sende kunne veie 24 KG (tror jeg). 

I tillegg til en stor koffert som sendes, og en liten som kan bringes med inn på flyet, er det lov med en veske / sekk. Jeg hadde med ryggsekk, DENNE (bare i annet mønster) fra Junkyard, og den ble hyppig brukt ikke bare på reisen med også på utfluktene når vi var i California og reiste rundt. Så er dere lure utnytter dere at dere får ta med disse tre forskjellige tingene så får dere med dere enda mer shoppinggoodies fra Statene.

Det som er viktig å ha med er en god hettegenser, undertøy som sakt, blyant/penn til skolen, skrivebok til skolen, noen lette klær til varme dager, merkelapp på kofferten at den 'reiser med EF' ( denne lappen får du tilsendt noen uker før avreise ). Husk adaptere, USA bruker ikke samme stikk-kontakt som Europa, så dette er kjempeviktig! Ta gjerne med mange, dette er vanskelig å få tak i når du kommer til USA. JOGGESKO er et must, selv om du tenker å kjøpe et par i USA kan du godt ta med et par likevel. Lange dager i Disneyland sliter på beina, så godt skotøy er viktig. Alle reisepapirer: Pass, 2 gyldige kopier av pass (dette får du på lensmannskontoret), kart over gardermoen (om du ikke er kjent) helsekortbevis, Erica reiseforsikringsbevis, visum, og ellers papirer som er tilsendt og merket med at du må ta dem med! Det kan være lurt å kjøpe seg noe snacks / drikke etter sikkerhetskontrollen på Gardemoen da turen over dammen er lang og prisene ombord svindyre. Telefon, kamera, data (om du tar med det) og lader til mobiltelefon (som sakt er reisen lang, og under noen av flysetene var det kontakt for å lade, kjempesmart!) lommebok med visakort som kan brukes gebyrfritt i utlandet (skandiabanken f.eks). Medisiner som er nødvendig for deg kan pakkes i forseglede plastposer og medbringes inn på flyet i håndbaggasjen, ellers tok jeg selv med Paracet, Ibux, nesespray, badeplaster og gnagsårplaster (sistnevnte var en engel).

 

Ellers kan dere lese innlegget jeg skrev noen dager før avreise med hva jeg trodde kom til å bli viktig da, HER

 

God tur :-)

10 kommentarer Skjul

Sarah

27.12.2013 kl.16:39

Gode tips! Kommer til å huske på disse neste gang jeg skal ut å reise!
Anne Marie

27.12.2013 kl.17:53

Hvilket kamera bruker du? Du tar veldig fine bilder!
INE KRISTINE

27.12.2013 kl.20:31

Anne Marie: Tusen takk, bruker Canon EOS 7d :-)
Nora

27.12.2013 kl.22:54

Hei

Jeg har fått med meg at du jobber på parfymelle. Og lurte på om du kan skrive litt om hvordan du ble ansatt og hva du tjener osv? er på jakt etter jobb selv men opplever det helt umulig....
INE KRISTINE

28.12.2013 kl.09:16

Nora: det kan jeg sikkert gjøre, men det eneste jeg gjore var å søke ved å skrive en søknad og legge ved CV, så ble jeg innkallet til intervju og fikk jobben! Tjener 111,15kr per time, vanlig teriff altså. Så kommer månedslønnen an på hvor mange timer jeg jobbet, så kan få alt fra 2000 i lønn på en dårlig månede til 12000 i lønn denne måneden som er en månede jeg jobbe veldi mye! Lykke til med å få deg jobb :-)
Arita

28.12.2013 kl.15:07

Mange bra tips! Reiser snart til Cuba, og da er det greit med en pakkeliste ;)
Vilma

29.12.2013 kl.00:12

Jag ska faktiskt till Long Beach med EF nu i sommar, längtar! Är dock väldigt flygrädd, så jag undrar - hur gick det med flygresan dit/hem? En annan sak jag undrar gäller rakning/shaving... haha ... kan man ta med rakhyvel på flygplanet? Hur gör man med rakningen på campus? .. Tacksam för svar. Gillar din blogg väldigt mycket btw! :)
INE KRISTINE

29.12.2013 kl.11:20

Vilma: Flyturen gikk kjempebra, men så er ikke jeg redd for å fly heller så det har aldri vært noe problem for meg på den måten. Man kan ta med shaver i kofferten, men ikke i håndbaggasjen :-) Man barberer seg vel i dusjen på Campus som hjemme? Det gjorde iallefall jeg!
Lisa

30.12.2013 kl.15:01

Hva gjorde du med mensen? brukte du tamponger eller tokk du piller for det?
INE KRISTINE

30.12.2013 kl.15:58

Lisa: Har gått på p-piller siden jeg var 14 så hoppet bare over mensen akkurat de ukene jeg var i California :-)

Skriv en ny kommentar

hits