guide #1 København

København er en utrolig vakker by med mye å by på. Desverre har jeg kun vært der to ganger og kan ikke så veldig mye om byen, men tenkte å poste det jeg liker best av de tingene jeg har prøvd! Håper dere liker den og at dere om skal til København en gang i fremtiden får bruk for den :-) 

Jeg anbefaler alle å ta turen til Tivoli, selvfølgelig. Tivoli symboliserer jo København og var høydepunktet på mitt første besøk i storbyen! Her kan man ta karuseller, spise, se fine ting og spille spill! Det koster litt å komme inn men er verdt det :-) 

En annen ting jeg vil anbefale er å se byen fra sykkelperspektiv! Du får med deg mye mer på kortere tid og kommer fra A til B på en klassisk Københavnermåte. Byen er så sinnssykt bra tilrettelagt for sykkel, og ja, det eneste du må passe på er å lære deg sykkelreglene før du starter, danskene er nemlig hissige om du gjør feil.

De beste shoppingstedene er garrantert Illum og Strøget. Illum er et gigantisk senter med alt av designerbutikker og blant annet Sephora, mens Strøget er en laaang shoppinggate med alle butikkene du kan drømme om! Det er litt billigere priser enn i Norge, men ikke veldig. Favorittstedet inne på Illum er Ralph Lauren og Acne, garrantert. Dessuten anbefaler jeg Illum bolighus for de interiørinteresserte, utrolig mye fint!

Steder å spise som jeg anbefaler er Dalle valle, som er en resturant men som danskene kaller Café. Der spiste jeg med Helen siste kvelden og da bestilte vi Dalle Valle Burger, som smakte helt vilt godt! Til dessert bestilte vi Brownie med vaniljeis, og den smeltet på tungen.. vil nesten tilbake til København bare for å spise der igjen! Dessuten er det halv pris på hele menyen på lørdag, søndag, mandag og tirsdag, som gjorde at hele middagen + dessert for meg og Helen ble bare litt over 100 kroner! Nettsiden til Dalle Valle med veibeskrivelser og alt finner dere HER

Et annet sted jeg vil anbefale er en bokcafé som heter Paludan. Det var et helt nytt konsept for meg med en blanding av bibliotek og café på samme sted, men så utrolig koselig! Caféen lå inne i en utrolig fin bygning med bøker over alt. Her anbefaler jeg eplemosten, den var utrolig god!

Vil du ha en rask men god lunsj anbefaler jeg Holm's baker, den ligger midt i Strøget ved Illum og der selger de så utrolig mye godt! Jeg kjøpte en pizzasnurr og en sjokoladecroissant, og begge smakte himmelsk. Ellers anbefaler jeg et bagels-sted som ligger nesten i starten av Strøget, der selger de fantastiske bagels som jeg måtte kjøpe i år vel som i forfjor. Jeg liker best de med skinke, ost og philadelphiaost!Ellers anbefaler jeg å ta turen opp til rundetårn, desverre rakk aldri jeg og Helen å dra dit siden vi planla tiden litt dårlig. Men det er altså et tårn der man kan gå opp og se utover hele København! Det får bli neste gang jeg kommer :-) Jeg elsker byen, og kunne godt tenke meg å bo der! Er dere der når det er kulturnatt kan dere også ta turen ut på kvelden og få med dere så sinssykt mye på en gang, da er hele byen i feststemning og det skjer ting over alt! 

Håper dere likte guiden♥

12 kommentarer Skjul

Andrea Olsen Lundestad

28.10.2013 kl.15:37

Så fine bilder:)
sara

28.10.2013 kl.15:59

elsker københavn! virkelig en koselig by :)
Laura

28.10.2013 kl.16:29

Altid sjovt at høre hvad andre synes om KBH, haha :D Flotte billeder !! :)
Martha

28.10.2013 kl.17:07

Hva studerer Helen i København? :-)
INE KRISTINE

28.10.2013 kl.17:09

Martha: Hun studerer ikke, hun jobber! Men har studert på European Film college og vet vell ikke helt hva hun vil akkurat nå :-)

28.10.2013 kl.18:08

København ser såå fint ut!

Ikke noe med det å gjøre, men.. fikk dere med dere ef-eksamenhattene hjem?
INE KRISTINE

28.10.2013 kl.18:24

Anonym: Ja det er såå fint som det ser ut som også, om ikke finere! Og ja, det fikk vi, har min på bokhyllen min :-)
Diman Dilir

28.10.2013 kl.20:29

åå så fint!
Camilla

28.10.2013 kl.21:06

Får så lyst til å dra til en storby!:-))
rachel

28.10.2013 kl.21:19

Beautiful
Terese Hagen

30.10.2013 kl.21:20

Du tar så fine bilder! Elsker bloggen din :D kanskje jeg må lese den oftere! Hvilket redigeringsprogram bruker du? På skrift og farge redigering? :)
INE KRISTINE

30.10.2013 kl.21:25

Terese Hagen: tusen takk! Bruker picmonkey.com :-)

Skriv en ny kommentar

hits