Kjøpe iPhone i USA

Om spørsmålet 'hvor mye lommepenger hadde du med til USA?' er det mest stilte på bloggen, er spørsmål om iPhonen jeg kjøpte i USA på andreplass. Nesten hver eneste dag kommer ett eller annet spørsmål om hvordan jeg kjøpte den, hvor mye den kostet, om den virket i Norge, hvilkt abbonnement jeg hadde og hvilket abonnement jeg måtte kjøpe til iPhonen. Derfor tenker jeg å samle alle spørsmålene i ett innlegg, så alle kan få svar :-) 

Selv leste jeg meg grønn før jeg reiste til USA, forum og telesider på nett som noen steder mente det var umulig å kjøpe iPhone i USA og bruke den i Norge, mens andre steder sa de det gikk lett som bare det om man valgte rett abonnement. Det skulle vise seg at alt det var bare tull, det er nemlig så lett å kjøpe en iPhone i USA for så å ta den med til Norge og bruke den normalt her at selv en treåring kunne gjort det. 

Først og fremst kjøpte jeg min iPhone i San Francisco for 4200 kroner (om jeg husker rett), butikken er en av verdens største Applestores, og selve forretningen var enorm og i samme stil som alle Appleprodukter! Jeg, lederen min Cynthia og noen andre på språkreisen møtte opp utenfor dørene på butikken litt før klokken 10 tror jeg, og da de åpnet dørene klokken 10 ble vi, kundene, mottatt med applaus fra alle de ansatte i butikken. Veldig uvant, men utrolig gøy! Gjorde jo at jeg som kunde følte meg mektig, haha, og ville handle mer (smart av Apple). 

Her er meg og mitt andre bilde med min nye telefon! veldig fornøyd satt jeg her på en benk i solfylte San Francisco :-)

Jeg gikk rett bort til en kjempehyggelig dame i blå t-shirt som jobbet på butikken og sa rett ut: I want to buy an iPhone, can you help me? og det kunne hun! Det var rett og slett en lek å kjøpe iPhone på applestore'n i San Francisco. Det hun svarte meg med var nemlig: There are to types of people in this world. The ones who prefer white, and the ones that keep the color black closest to their hearts. So the only question is, what color do you want it in? Og så vinglete jeg er i mine valg brukte jeg jo en hel evighet på det, selv om jeg egentlig viste innerst inne at det var hvit som var helt rett for meg. Når hun da gikk bort til den hvite avdelingen med iPhones spurte hun hvilken modell jeg ville ha. Da svarte jeg at jeg ville ha iPhone 5. 

Det neste jeg gjorde var å fortelle damen som hjalp meg at jeg var fra Norge, så iPhonen måtte være ulåst slik at jeg kunne bruke den hjemme i Norge. Det sa hun var null problem, men at hun også skjønte jeg ikke ville vente helt til jeg kom hjem til Norge med å begynne å bruke den, så hun satte inn et 'fake' simkort sånn at man kunne bruke wi-fi, ta bilder osv (selvfølgelig ikke ringe, sende sms, bruke mobildata o.l) så var iPhonen oppe å kjøre! Et sveip med bankkortet og mobilen lå i min hule hånd. 

Mobilen jeg hadde fra før hadde et vanlig simkort, mens iPhone 5 krever microsim. Derfor var det første jeg gjorde når jeg kom hjem til Norge å bestille nytt simkort fra Onecall (som var og er mitt abonnement). Da dette microsimkortet kom i posten satt jeg det rett og slett inn i telefonen og siden har jeg hatt null problemer. Det eneste var at jeg måtte gå inn på onecall sine sider og stille inn MMS-innstillingene manuelt, noe som tok maks 2 minutter. 

Alt i alt er jeg strålende fornøyd, fikk iPhone 5 til en tusenlapp billigere enn jeg ville fått i Norge og den fungerer strålende den dag i dag. Det eneste er jo at jeg ikke er sikker på om jeg får levert den inn på en applestore her i Norge om den skulle bli ødelagt, men den tid den sorg. 

Håper dere fikk svar på noen spørsmål og lykke til med kjøp av iPhone :-)

 

6 kommentarer Skjul

Aurora

27.10.2013 kl.23:21

Kult! Sykt billig for en Iphone da!
Kamilla Haaland

27.10.2013 kl.23:23

Husker jeg kjøpte iphone fra USA (den som aldri kom til Norge) Er sikkert pga denne folk er så forvirra og tror det er så vanskelig å kjøpe fra et annet land og bruke den i Norge...

28.10.2013 kl.08:24

Kjøpte også min iPhone i USA i sommer, og det gikk helt fint.. Når jeg kom hjem til Norge gikk pappa og kjøpte abonoment til meg, og da kunne vi også kjøpe forsikring på den her i Norge. Vi kjøpte 1-årsforsikring, så hvis jeg knuser den eller den slutter å virke elns innen et år får jeg reparert den.
INE KRISTINE

28.10.2013 kl.08:32

Anonym: Det var smart, det skulle nok jeg også gjort!
Mari

16.06.2014 kl.18:31

Heisann , har akkurat kjøpt meg iPhone i USA. Med ulåst, mener du at iphonen kke koblet opp mot abonnement ?
INE KRISTINE

16.06.2014 kl.19:19

Mari: Hei! Ja det et det jeg mener ja :-)

Skriv en ny kommentar

hits