Tyrkia guide - ALANYA

I år var min femte eller sjette gang i turistparadiset Alanya, det har på en måte blitt tradisjon i familien å reise dit en gang i året, til samme by men på forskjellige hoteller. Med det som grunnlag har jeg noen tips til dere som tenker å reise dit, enten som barn eller voksen. Håper dere liker guiden♥

Først og fremst er Alanya en havneby fylt med turister på sommeren, piratskip og pulserende listepop på en håndfull discotek i den kjente havnen. Men Alanya har såå mye mer enn det å by på. Fossefall, gamlebyen, kameler og eksklusive returanter med panoramautsikt! La meg ta deg med på en reise til vakre Alanya!

HOTELLER: Jeg har bodd på mange både bra og mindre bra hoteller, og det som stakk virkelig ut var hoteller vi bodde på i 2012. Villa Sunflower Hotel virker som et palass! Enorme lysekroner i taket, lyse, hvite og store rom. Fantastisk service men elendig internett. Hotellet vi lå på i år var også veldig fint, men det var mange 'barnesykdommer' (feil som kommer fram de første månedene etter et nybygd hotell) siden det var helt nybygd da vi var der i år. Men om man har litt ekstra penger i lomma kan man leie seg inn på Crystal Towers og bo i kongesuitten som vi var så heldige å få gratis i år på grunn av noen feil ved det rommet vi egentlig betalte for. 

Utsikt fra Villa sunflower hotel 2012.


Utsikt fra Villa sunflower hotel 2012.

Flyplassen i Antalya, den har en diger vannfontene som sentrum av flyplassen der alle turister bruker kaste en mynt! 

Disse to søte jentene var døtrene i en tyrkisk familie vi besøkte da vi var på ferie i fjor. Skikkelig interessant å se hvordan en ekte tyrkisk familie lever, og dette huset er faktisk sett på som 'finere' enn andre tyrkiske hus. 


RESTURANTER: Det Tyrkiske kjøkken er verdenskjent for sin lekre mat og talentfulle kokker, og etter en rekke somre i Tyrkia har familien blitt stamgjester på de beste resturantene jeg noen sinne har spist på. Det ville er at den aller beste resturanten i Tyrkia oppdaget vi ikke før i år, da den var gjemt i høydene opp mot Borgen, og siden de ikke har kjøpt seg annonser i charterselskapenes anbefalingsbrosjyrer hadde vi aldri hørt om den. Det var en ansatt på hoteller vårt som anbefalte oss den, og den het Maren Hill. Opp noen kronglete gater helt alene oppe i høyden lå en helt fantastisk resturant med utsikt over hele Alanya, og med super mat! Det var her jeg besvimte den siste dagen av ferien vår, haha.. Vi dro dit på bursdagen min i år, og dro tilbake hele tre ganger til på samme resturanten på de 14 dagene vi var i Alanya. Det var også her vi en kveld ble tilskuere til et dødsromantisk frieri! Det sier noe som hvor fint det er der når noen velger å fri, liksom. 

En annen veldig bra resturant er Red Tower, der brygger de sitt eget øl (som jeg selfølgelig ikke vet hvordan smaker, men mamma og pappa skryter av det!) og biffen de selger der er prima! Også her er utskten bra, men langt fra så bra som på Maren Hill. 


Seee så brun pappa blir i forhold til oss andre, urettferdig!

Den tredje resturanten jeg vil anbefale er Ottoman House. Ottoman House er det eldste hotellet i Alanya, det aller første som åpnet for evigheter siden, og i dag er det gjort om til en utrolig fin resturant. Spør man en kelner kan man også få gå opp i andreetasjen og se på det gamle orginale hotellet, og titte på hvordan hotellrom så ut for over hundre år siden. Veldig spesielt! Her er dessuten biffen best i verden, spør etter pepperbiff og få den medium stekt, ååå vann i munnen!

Ellers så anbefaler jeg dere som er ute å reiser, uansett hvor du er, å spørre de innfødte om et sted å spise. Dette gjorde vi første gang da vi var på Kypros, da pyntet vi oss som alltid på kvelden og satte oss inn i en taxi og sa han skulle kjøre oss til det stedet han likte best å spise på. Da kom vi inn i en trang bakgate, men til en helt fantastisk resturant! Vi var de eneste turistene der, resten var Kypriotere som kom med hele familien på kvelden for å spise. Levende kypriotisk musikk og deilig mat, fantastisk! 

AKTIVITETER: Flere steder i Alanya finnes minigolfbaner som man kan betale en billi Lire for å få spille på, og jeg ELSKER minigolf! Det er så gøy, og jeg vinner alltid, hehe. Se langs strandpromenadene så finner dere nok en bra bane! 

FRISØR: Tyrkia er også kjent for sine utrolig talentfulle frisører, fordi i Tyrkia er det faktisk nesten like lang skole for å bli frisør som for å bli lege! Er det noen jeg vil anbefale er det min kjære mami and papi som jobber sammen på en frisørsalong like ved Panorama Hotel. Der jobber en kjempegammel mann og hans kone, og de snakker ikke engelsk men litt tysk. Der er mannen en gud med hårstriping og jeg blir aldri like fornøyd med norske frisørbesøk som etter besøkene til de to. Frisørsalongen ser sånn ut:

Og her er meg i 2011 som fikk stripet håret, har aldri vært så fin på håret synes jeg!


se så fin hårfarge!

 

Det var mine tips, håper dere ble fristet til å reise med en gang haha. For selv om det er veldig mange turister der er det virkelig kjempefint bak turistfasaden!

- Har du noengang vært i Tyrkia? 

 

 

4 kommentarer Skjul

08.10.2013 kl.18:58

Var i Alanya i 2012 med venninna mi. Såå utrolig fint der!
Ann-Iren

08.10.2013 kl.19:24

Jeg elsker Alanya! Jeg var der fire ganger i løpet av ett år, men har andre favorittsteder enn deg.
Sena Gün

08.10.2013 kl.20:32

Jeg bor i Tyrkia. men vakrere Alanya, Istanbul er et veldig fint sted. Mitt råd til "Istanbul" :)
Everest

09.10.2013 kl.00:30

Fin guide, jeg er mye i Tyrkia selv =)

Skriv en ny kommentar

hits