Svar på spørsmålsrunden om USA (3)

Her kommer enda noen svar på spørsmålsrunden min HER. Lurer dere på noe mer er det bare å spørre i linken til spørrerunden :-) Neste gang blir de siste svarene på video, og da kommer også innkjøpene del 2 -Sminke! :-D

Hvor hadde du kameraet da du tok karuseller og sånn?
Kameraet og drikkeflasker, gensere og sekker osv kunne man trygt legge igjen i sånne bokser som sto ved siden av der man gikk på karusellen, der kun de som jobbet der hadde adgang. Var litt skeptisk til å legge igjen kameraet der første gangen, men ble tryggere etter hvert. Selfølgelig vil de som jobber der ikke ta tingene dine da det vil sette parken i et dårlig lys, + at dem vil at du skal ha det gøy!

Hvilken linse brukte du?
Jeg brukte den eneste linsen jeg har, 1.8 II 50mm, som er fastoptikk og ikke zoom.

Hvilke/hvilken linse anbefaler du å ta med?
Jeg anbefaler dere som skal reise å ta med zoomobjektiv. Dette er enkelt å greit fordi det er USA, og 'everything is big in America' noe som stemmer. og da er det greit å kunne lett zoome inn eller ut for å få plass til alt det fantastiske det er å ta bilde av i bildet. Det gikk forsåvidt greit med fastoptikk også, men foreksempel fikk jeg ikke plass til hele disneyslottet på ett bilde uten å måtte gå så langt bakover at jeg sto nesten utenfor parken.
Var det mange norske gutter der?
Haha, det var 2 norske gutter på campus med oss. Det var Thomas og Aleks, og de var kjempegreie og hadde surfekurset begge to. Tror de fleste guttene som drar på språkreise (fra Norge iallefall) drar til Malta isteden for USA, da reglene med alkohol er litt slappere der enn i California.
Du er utrolig flink til å blogge!
-Når fikk dere mat? må dere kjøpe middag selv?
Tusen takk! :-D Vi fikk frokost fra ca. 07-09 om jeg ikke husker feil, og når skolen var ferdig rundt 12 var det lunsj. Lunsjen der er varm mat og vi så på den som en middag, og spiste vi mye der ble vi ofte så mette at vi ikke behøvde spise igjen før på kvelden da vi noen ganger bestilte pizza til campus. Ble man sulten før det kunne man dra inn til Target å kjøpe mat der!

-Hva gjorde dere i undervisningen?
En typisk dag startet vell med at vi kom for sent til timen fordi vi hadde vært innom starbucks og der ble det ofte kø når 20 jenter skal ha Frappe samtidig. Hadde vi Timmy som lærer syntes han  det var kult å komme for sent, da han mente det var 'the californian way of living' å komme litt sent. Hadde vi derimot Katy måtte man danse en flau dans forran klassen som 'straff'. Ellers hadde vi veldig gode lærebøker, der vi lærte om storbyene vi skulle på utflukter til. En typisk samtale kan være: Timmy: So Ine, what do you know about San Francisco? Meg: Hmm, well they have the big Golden gate bridge! And the movie 'a princess diaries' with Anne Hathaway is a movie taking place in the city. Timmy: Great, highfive for you! Does anyone else know something about San Francisco?.. osv. Veldig gøy, og lærerikt! Ellers hadde vi mange ordleker, snakke sammen i grupper, osv.

-Hvor mye penger hadde du med?
Jeg hadde med 30.000 kroner :-)

-Hvordan var innskjekkingen?
Den var helt grei, alt gikk faktisk veldig fort selv om det var mye ekstrasjekker på grunn av at vi skulle inn i USA. Blant annet en dame som snakker engelsk til deg og spør hva du har i baggasjen, om man har noe elektrisk osv. Haha, og under den samtalen begynte alle å le da Aurora bare: I have an Macbook, and a mini fridge. Dama måtte trekke på smilebåndene da hun også!

-Hvem flyr sammen?
Da jeg tro fløy de norske sammen fra Oslo til New York, så New York til Los Angeles!

Forldrene mine er veldig skeptiske, så hvis du har noe som overtaler de, kan du godt legge igjen tips;)
Kjære foreldrene til alle reiselystne jenter og gutter. 
Først vil jeg bare si at Long Beach, California campus med EF er et utrolig trygt sted å være, og det er ikke bare noe jeg sier. Det er politibiler som kjører rundt hele tiden, det er innetider til 22:00 og sengetid til 23:00, og da skal alle være i seng. Det er strengt forbudt med alkohol og alle andre rusmidler, og det er en lov ikke bare lederne er strenge på å holde men også de som sitter i kassa der alkohol er å få kjøpt. Under hele oppholdet mitt i California, var det ikke en eneste elev som verken kjøpte eller drakk alkohol. Skulle noen friste seg til dette vil de bli satt på første fly hjem på egen regning. Ellers vil jeg si at selve staten California kjentes veldig trygg ut. Jeg føler meg veldig mye tryggere gående ned en gate i Los Angeles enn jeg gjør i foreksempel Oslo. Dessuten er dette en utrolig mulighet for din datter eller sønn til å få nye venner over hele verden, som også alltid er sammen og som igjen gjør alt til en tryggere opplevelse. Det er internett på campus, noe som gjør at man får snakket sammen hver dag om ønskelig uten at det koster en krone. Dessuten, det beste (fra foreldres synspunkt) får man etter de fire ukene et sertifikat over at man har fullgørt et engelsk språkkurs i et engelsktalende land, som kan være verdt mye om man senere i livet skal søke høyskoler / universitet spesielt i utlandet men også i Norge. Man blir mer selvstendig, og får en sjangse til å oppleve verden på egne ben. Det er en flott mulighet og jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro selv. Mamman min var selv veldig redd og nærvøs før jeg dro, og gledet seg bare masse til jeg var trygt hjemme i Norge igjen, men jeg tror også hun forstod hvor mye jeg opplevde og vokste på turen, og at både hun og pappa er glade for at jeg dro. 
Vil du anbefale alle og dra på alle utfluktene, eller er det noen du godt kunne droppet?
Ville ikke droppet noe var jeg dere, alt er fantastisk ♥


Hvis man ikke var med på utflukter, hadde man egen fritid til stranda og shopping i nærheten da?
Ja, det hadde man! Det ble også satt opp en ekstra tur inn til Los Angeles for de som ikke dro til San Francisco :-)

Fikk man kun ha med en koffert? fikk du plass til alt på vei hjem?
En koffert på 24KG + en håndbaggasje på 18KG + veske eller sekk var lov. FIkk faktisk på et magisk vis plass til alt på vei hjem og det ble ikke overvekt :-D

Når sto dere opp?
Hmm, tror det var ca 07:30, da skolen startet 08:30, så hadde vi en time på å fikse oss + spise. 

Når måtte dere være i seng?
22:00 måtte man være inne på campus, 23:00 måtte alle være på rommene, men om man ville sitte oppe hele natten gikk det greit så lenge man var inne på rommene. Det var jo selfølgelig nesten ingen som gjorde det likevel, fordi alle var helt utslitt etter dagene og siden vi skulle opp tidlig hver dag ble det tidlig kveld nesten alltid!

Hvordan var maten?
Haha, jeg liker ikke smeltet ost, synes det er så kvalmt i store mengder, og det er jo i utgangspunktet en dårlig kombinasjon med at jeg valgte å reise til USA. Maten på campus var ikke bra, synes jeg. Men det var mye på grunn av at det var alt for mye fett, ost og frityr etter min smak, og jeg endte faktisk med å gå ned fler kilo på den måneden jeg var der. Til frokost var det for eksempel: Egg, bacon, bagels, loff, muffins, brus, peanutsmør osv. Til middag kunne det være burger en dag, taco en annen dag, spaghetti en dag osv.
Hvorfor valgte du Long Beach isteden for California på nettsidene til ef?
Fordi jeg ikke ville bo til vertsfamilie :-)
Var det flaut med en gng du møtte de andre?
Nei, ikke i det hele tatt! Love at first sight, hihi♥

Hva vil du anbefale å shoppe i USA?'
Sko, sminke, klær, optikk, alt. Angrer på at jeg ikke kjøpte nytt objektiv, beatspill og noen greier fra ralph lauren..

Hvor mye billigere er shoppingen?
Ca halvparten av prisen i Norge på Converse, sminke, og optikk. Men selfølgelig er noen ting dyre, men alt er billigere enn i Norge, Hurra!

Hvor mye tid brukte dere på shopping?
Det er mer enn nok tid til shopping, nesten hver dag :-D

Vil du reise til USA igjen?
JA! Neste tur går til New York ♥ 

 

hvem var best i engelsk av deg og jente gjengen, og hvem var ikke fullt så god?
Det vet jeg ikke om de andre vil jeg skal svare på, men jeg og Aurora kom på Level 5, altså den 'beste' klassen, og jeg fikk C2 på prøven min som var det beste som var mulig og jeg var den eneste i gruppa som fikk det, stolt av meg selv for den :-D

Det var svar på enda noen spørsmål, også disse ble tekst og ikke video, da det er så mange spørsmål at jeg ikke fikk plass til resten i en video. Håper dere ble fornøyd emd svarene♥

4 kommentarer Skjul

Ida Stenersen

31.08.2013 kl.12:03

Bra svart! :D
Therese

31.08.2013 kl.13:30

Kjempe bra svart :) Jeg har så utrolig lyst til å reise på språkreise til neste år! Vet du hva aldersgrensen er? Jeg blir 17 neste sommer
INE KRISTINE

31.08.2013 kl.15:51

Therese: Tror aldersgrensen er 17/18 :-)
Lilli

01.09.2013 kl.16:10

kjempe fine svar !

jeg bare elsker deg !

Skriv en ny kommentar

hits