Svar på spørsmålsrunden om USA

Her er svar på de første spørsmålene fra spørsmålsrunden, ble VELDIG mange, så må dele det opp litt. 


angrer du på at du valgte skole fremfor surfekurs?
Noen ganger, ja, så absolutt! Mens vi måtte lære engelsk (selv om det var ganske chill'e måter å lære engelsk på) fikk de ligge på stranden og sole seg. Men samtidig er jeg personlig litt redd for å surfe der det finnes hai.


hvorfor valgte du skole?
Jeg valgte skole fordi jeg alltid har likt å lære engelsk, og kunne tenke meg å bli bedre i språket!


var det vanskelig å finne alt du hadde på ønskelista?
Jeg så ikke egentlig etter det jeg hadde på ønskelista, bare dro dit vi dro så kjøpte jeg det jeg syntes så fint ut! Og siden jeg hadde lagd ønskelista ut fra hva jeg visste de hadde på butikkene der, fant jeg jo det meste jeg ville ha.

Hvor mye kostet alle dagsturene tilsammen?
Rundt 3000 kroner tror jeg, siden helgeturene + dagsturene ble 7000,- tilsammen ca.


Hvor mye kostet helgeturene tilsammen?
Mener San Francisco var rundt 2500,-, og Las Vegas 1500,-. Så rundt 4000 +-


Hva gjør man om man ikke er med på en helgetur?
Da er man igjen på campus og gjør omtrendt som man vil. Mange dro til stranden, dro inn til Los Angeles eller bare slappet av på campus :-)


Har man mange frikvelder?
Nei, det har man ikke i det hele tatt vil jeg si. Det var veldig få kvelder hvor vi hadde mange timer der vi kunne gjøre som vi selv ville, for oftest var det enten turer til Target, movienights, byturer eller dagsturer på planen!


Hvor langt måtte dere gå for å komme til nærmeste kjøpesenter?


Det var ikke noe kjøpesenter i nærheten i det hele tatt, men om man gikk i 15-20 minutter kom man til Target der de solgte alt av mat, snacks, godis og drikke (og alt annet mellom himmel og jord) det var som en diger coop obs! 


Får man shoppet mye for 10-11 tusen (ikke mat,men klær,sminke osv...)
10k er veldig mye penger, men selfølgelig er det ikke mye om man vil shoppe masse. Vil anbefale 20-30.000 kroner om du vil shoppe kjempemye, 15-20.000 om du vil shoppe passe mye, og 10.000,- om du vil shoppe litt. 


hvilken av utfluktene synes du var de gøyeste, og hvilken angrer du absolutt ikke på at du meldte deg på?San Francisco, uten tvil! Jeg er helt forelsket i byen, alt var fantastisk. Dessuten får man mye tid for seg selv der, så jeg, Frida og Emma gikk mye rundt og fikk kjenne på pulsen til bykulturen, noe som var en unik opplevelse. Vakre San Fran♥ 


Ellers var Universal Studios en opplevelse for livet, veldig gøy å være der og anbefaler det på det sterkeste! Men for meg som aldri før har vært i USA var også Disneyland og Six Flags fantastiske steder å besøke. San Diego var veldig spesiel, og man følte man var i Mexico, noe som var utrolig gøy! 

hva var best, las vegas eller san fransisco?
Jeg elsket jo San Francisco, så er egentlig ikke fair å stille meg det spørsmålet. De er begge utrolige på hver sin måte, men likevel uten tvil sier jeg San Francisco. Las Vegas er nok gøyest når man er 21, og dessuten var det veldig varmt der, dårlig hotel og ganske stressende med tanke på tiden. Ellers var shoppingen der veldig bra begge stedene! Las Vegas er jo likevel en by man nesten bare må besøke for å se, fordi selve byen er jo helt utrolig storartet! Verdt turen bare å se arkitekturen og koseptet. Dessuten, drop'en på toppen (hihi, rim) av Stratosphere, på kvelden med lysene til byen under oss, var verdt de 1500 kronene utflukten kostet alene. 

Hvor mye hadde du med i lommepenger?
32000 kroner.

Hvor mye gikk med til mat?
Det vet jeg ikke skal jeg være helt ærlig, men ganske mye vil jeg tro. Man spiser mer enn man tror, og selv om maten er billig går mye til vann og smågreier. Så rundt 5000 kroner vil jeg tro.


Hvor mye brukte du på shopping?
Alt for mye, blir vell rundt 25000 da, selv om 4000 av dem gikk til iPhonen jeg kjøpte!


Var det gratis å ta alle karusellene på stratosphere?
Nei, det kostet penger, men med i utfluktprisen var 1 gratis tur med valgfri karusell. Jeg (flinka) mista min gratisbillett og ville veldig dra likevel så kjøpte en billett til 15$, som er rundt 90 norske kroner. 


Hva slags frokoster og lunsj fikk dere servert i ukedagene?
Haha, uffda, ville egentlig unngå det spørsmålet. Maten er elendig. Det er noe jeg aldri kommer til å savne med USA generelt. Frokosten bestod av forskjellig mat hver dag, men var alt mellom egg og bacon, muffins, brownies, brus, kaker, men også frukt som melon og jordbær (som jo smakte ikke godt, siden vi er vant med norske jordbær som er best i verden). Lunsjen var som middag, og var mye rart, haha. De beste dagene var da vi fikk burger, med pommes frites! Ellers kunne vi få spaghetti, veldig rare fettete tacos, nuggets, wraps osv. Man kunne også lage egen salat, men grønnsakene smaker desverre ganske stygt siden de er genmanipulerte til å se bra ut. 


Hvor my kostet en starbucks?
Tror en starbucks kostet rundt 7$, noe som blir rundt 50 norske kroner. Ikke billig, ikke sunt, men veldig godt! 


Noe du vil anbefale å gjøre/oppleve for oss som skal dra neste år?
                                               
                                               
                                               
                                               

Ja! Om dere drar til San Francisco (noe dere burde) anbefaler jeg dere å gå langs Fisherman's Warft, og bare ta det rolig. Kjenne saltvannsbrisen flyte ned i lungene, solstrålene varme hjertet ditt, menneskene fylle deg med glede og kulturen strømme inn i ørene dine så du kjenner forelskelsen i byen graver seg fast til drømmene dine. Dere vil elske det! Dessuten, dra innom Hard Rock café og bestill gresk salat med grillet schampi, salatelskeren meg ELSKET den! Bare det å føle livet i San Francisco er utrolig, en opplevelse for livet. 

Ellers vil jeg anbefale dere som skal til Universal studios å ta bustour'en som kjører rundt, der får man dra i 3D-ride (som er helt sykt virkelig, man føler man blir spist av dinosaurer og når de liksom sikler på deg sprutes det vann på deg!) og kjøre rundt der de spiller inn filmer, dessuten se Visteria Lane! 

I Disneyland MÅ dere ta Hollywood tower (mange ganger!) som er en heis man setter seg i og som droppes ned, skytes opp og til siden og ut av bygningen, sinnssykt adrenalin! Også Space mountain og California Screaming var berg-og-dalbaner man må få med seg. Utrolig bra lagd!  

I Six Flags MÅ DERE HUSKE Å TA MED RIKELIG MED VANN. Det er brennende varmt der (ørken, enough said) og matstedene åpner ikke før 12. Dessuten, kjøp flashpass, fordi ellers vil du kun stå i kø tiden du er der og kanskje rekke to, tre karuseller. Jeg, Aurora, Caro og Cassi kjøpte flashpass, og fikk tatt mange karuseller, selv om det kostet 600 kroner, var det verdt det. Om dere er gale nok til å ta den som stuper ned sånn 500 meter, husk å hold hodet intill nakkestøtten, fordi det gjorde ikke jeg og jeg trodde nakken skulle knekke og at jeg kom til å dø. Had a good time med andre ord :-D

Det var svar på første del av spørsmålene, ble ikke på video på grunn av at jeg har utenlandske lesere som spurte veldig fint om jeg kunne plis ikke lage video siden da kan de ikke bruke google transelate til å oversette det til sine egne språk så også de forstår svarene. Tror likevel jeg skal svare på resten av spørsmålene på video, får se hva jeg får til! :-)

7 kommentarer Skjul

Camilla Lien - New York

28.07.2013 kl.17:26

Bra svar, håper det kommer flere deler :-)

28.07.2013 kl.17:55

hvor mye kostet alt til sammen, fra du reiste hjemmenifra til du kom hjem?

kjøpte du noe merkeklær, veske?
mia

28.07.2013 kl.18:21

- kan du legge ut bilde av sommerflørten til aurora?

- fikk du en sommerflørt?
Amalie- en blogg om hverdag, outfit, mote og mye mer

28.07.2013 kl.23:41

Sykt gode svar! Det hørtes så utrolig spennendes ut! :D
KRISTINE!

29.07.2013 kl.00:10

du er en utrolig flink blogger! du redigerer bildene dine kjempe bra. kommer du til å fortsette å blogge selvom du egentlig bare lagde bloggen til språkreisen din?

jeg og bestevenninnen min planlegger en språkreise til neste år, så lurte jeg på om du anbefaler oss Long Beach?
KRISTINE!

29.07.2013 kl.00:39

Hvor mye kostet reisen uten lommepenger?

var det mange nedturer,på turen?

Var det noen prøver og sånn på skolen?

Hvor mange timer hver dag var det skole, hvor mange dager i uka var det skole?

NÅr fikk dere søke om å bo på rom sammen på campus?

Når kjøpte du turen på ef, ett - etthalvt år i forveien eller?

Syns du det var for mye skole?
ezel - helene og michelle

31.07.2013 kl.11:53

Hvor mye klær anbefales det å ta med hjemmefra, og isåfall hva er lurt å ta med med tanke på all shoppingen? Hvordan fikk du plass til alt i kofferten på vei hjem? Haha :)

Skriv en ny kommentar

hits