Svar på spørsmål

du tar jättefina bilder, jag har samma objektiv som dig, och då undrar jag vad du brukar ha för inställningar?:)

Tusen takk! Jeg bruker forskjellige innstillinger nesten hver gang men alltid på Manuell, så stiller jeg blender, lukkerhastighet og ISO etter hvordan lyset er der jeg skal ta bilde. Om det er stemning for det kan jeg lage et 'kamerainstillinger for dummies'? :-)

Hvilket program redigerer du bildene med? Og hvilket program brukern du til å lage den teksten på bildene?


Jeg bruker forskjellige programmer men for det meste gratisversjonen av picmonkey.com, der finnes også fontene jeg brukte i bildet du spør om! Men også pixlr og photoshop. 

Hei, trur du du kunne gitt med linken til bikinien eller navnet på den? Super fin!! :) 


Jeg beklager såå mye men nå har jeg vridd og vendt bikinien alle veier og det står ingen steder hva den heter, og finner den ikke på nettsiden heller. Men vet den selges på alle Victoria's secret butikker der det selges badetøy, siden det er årets promobikini!

Hvor var den beste shoppingen? Hvor bør man spare igjen mest penger? Siden mange som er veldig flinke til å bruke opp alle pengene sine opp de første 2 ukene, og ikke har igjen til slutten og andre sparer og så angrer på at de ikke kjøpte ditt og datt etterpå. 

Den beste shoppingen finner du i Santa Monica 3rd street, det er virkelig shoppenheaven! Desverre får man bare 3 timer der med EF, så man må bruke tiden godt og springe fra butikk til butikk for å få med seg det beste. Ellers likte jeg veldig godt the Grove i L.A, fordi det var veldig eksklusivt og butikkene på rekke og rad i en superfin gate. I San Fransisco var også shoppingen himmelsk, så skal dere dit må noen tusenlapper spares til det. Anbefaler å spare igjen mest penger til Santa Monica, og ellers får man mange billige designerkjøp på Cabazon outlet. 

jeg mener kjøpte du turen først,  så begynte du å spare, eller sparte du ett år og bestilte når du ble ferdig, så måtte du vente ett nytt år før du kunne dra, om du forstår?

Jeg bestilte på høsten 2012, sparte penger fra da til nå og reiste denne sommeren, 2013. 

Hva synes du om undervisningen, lærte du mye? Var du god i engelsk i fra før (hvilken karakter), synes du utalen ble bedre?

Undervisningen er dødskjedelig, selv om lærerne prøver så godt de kan å gjøre den gøy. Men det har jo resultert i at jeg nok har blitt bedre i engelsk, selv om jeg tror selv det skyldes at jeg har lært mye engelsk utenfor klasserommet ved å snakke engelsk til lederne, de fra andre land og til Amerikanerne i kassa på butikken og på gata. Jeg har 6 i standpunkt i engelsk og følte meg derfor ganske stødig i språket før jeg reiste, men føler meg enda mye mer stødig muntlig nå etter disse ukene. Nå føler jeg at jeg kan snakke uten å være usikker på det jeg sier, og det er deilig. 

Hvor mye lommepenger bør man ha med om man er litt (les: veldig) glad i shopping? Har jo lest at man bør ha rundt 15 K ? 25 K kr. Men kan du også si hvor mye du brukte på mat og shopping?

Om man er veldig glad i shopping blir nok 15k-20k litt i minste laget, fordi mye penger går med til mat, snacks og drikke. Jeg har ikke enda regnet ut akkurat hvor mye jeg har brukt på mat, men er nok nærmere 5000 kroner vil jeg tro. Tenker du å shoppe mye vil nok 25k-30k være passe, selv om man må huske at det er utrolig mye penger å bruke på shopping! Jeg har til nå brukt ca 23k, inkludert iPhone 5 og all mat. Og jeg har enda en helg i Las Vegas igjen. Et tips er å få foreldre til å sette inn litt og litt, så blir det lettere å fordele pengene over de 4 ukene man er her. Jeg fikk til fordelingen ganske bra føler jeg, men en venninne av meg her brukte opp alt på shopping de første to ukene og hadde saldo på 0,- når hun skulle kjøpe starbucks på mandag. Veldig dumt!

Hvilke slike utflukter var de beste? Var de noen du kunne ha droppet, og ikke var verdt pengene?

Jeg klarer ikke bestemme meg, fordi jeg har elsket hver eneste uflukt! Alle er kjempekule på sine egne måter. Jeg likte San Francisco best jeg da, fordi det er en by jeg lenge har ønsket å besøke og som betydde veldig mye personlig for min del å dra til. Dessuten infridde byen alle forventninger på alle vis, har aldri før vært i en så nydelig by! Så unik arkitektur, spesiell kultur og historie og verdens vakreste havn med fineste solnedgang. Er ingen utflukter jeg kunne droppet, har jo enda ikke vært i Las Vegas men tviler på at det er noe jeg vil angre på. Tenker at når jeg først er her ville jeg oppleve så mye som mulig, derfor bestilte jeg alle utfluktene, og kunne ikke vært mer fornøyd med valget. 

Jeg betaler rundt 40 000 kr (dette er inkl. utfluktene), synes du at det er verdt det? Hører mange sier at det times of our lives? Hva synes du?

Jeg har uten tvil hatt the time of my life her, opplevd så mye som ikke kan settes en pengepris på og som alltid vil være med meg videre i livet. Men 40k er mye penger, egentlig alt for mye for en 15 år gammel jente til å betale for en sommerferie. Jeg som betalte hele turen endte jo opp med en sum på 72000 kroner. 72000 kroner er 10 Macbook Air's, 6000 halvlitere med Cola, 7200 tyggispakker. Det er mye penger, men jeg synes turen var verdt det, selv om jeg samtidig synes det er alt for mye penger å betale.

Heei!:-) har selv tenkt å dra på språkreise til neste år, men en ting jeg lurer på er hvordan du liksom klarte å spare opp? brukte du konfirmasjonspengene eller har du en veldig bra jobb?

Brukte ingen kofirmasjonspenger nei, betalte hele turen selv og er ansatt som ekstrahjelp på Parfymelle med timelønn på vanlig tariffavtale, altså 109 kroner timen. Har bare jobber veldig mange timer, så gikk det fint. Høres kanskje mye ut, men i fjor tjente jeg rundt 60.000 kroner uten å spare til noe spesielt og brukte de opp på tull, 'en mascara her og en mango der' blir plutselig en stor sum. Kjøpte jo også kameraet mitt i fjor til 10.000,-, men rotet da altså vekk 50.000 kroner. Når jeg så det skjønte jeg at om jeg hang litt i og hadde et mål å tjene inn penger til ville jeg kunne klare 60-70.000 kroner på et år om jeg sparte hvert øre. 

!! elsker bloggen din:) men hva mener du med C2, kan du skrive om karakter systemet?

Som dere kan se her er A1 det laveste nivået og C2 det høyeste, veldig overrasket og stolt over karakteren min!

Can you please post all the girls of the campus (your friends) link blogg? Beautiful pictures!

Emma, Frida, Aurora, Cassandra, Caroline :-) 

Får dere mye tid til å sole dere? Har du blitt brun på den tiden?

Det er kanskje det jeg er mest skuffet over, vi får nesten ingen tid til å sole oss så jeg er ikke brun i det hele tatt! Hadde forventet superskille og etterlengtet brunfarge men er nesten bleikere enn når jeg dro. Kjempe kjedelig, men skal jo heldigvis til Tyrkia senere i sommer så da blir det tannings da heller, for brun det skal jeg bli. 

Så fine bilder! Har veldig lyst til å dra på språkreise til Cali! Men jeg lurer veldig på hva du bruker på øyenbrynene dine? De var såå fine :) jeg har blondt hår, og føler at alle øyenbrynspenner blir for oransje eller for mørke, så hva bruker du? Dine var jo helt perfekt! Plis svar <3


Ååh tusen takk, første gang jeg har hørt det faktisk! Jeg sliter med samme problemet, men har funnet en bra løsning med å bruke en øyebrunspenn fra Anastasia i fargen Ash Blonde, fra Sephora. Synes den blir akkurat passe kald i fargen til meg, pluss at den er mørk men ikke for mørk.


Lurte på om du/dere hadde noen mulighet for å kjøpe runwaydreams shorts og evt. hvor mye kostet de?

Jeg har ønsket meg shorts fra Runwaydreamz for alltid og hadde gledet meg til å kjøpe det her, men da jeg sjekket det ut viste det seg at Runwaydreamz kun har onlinebutikk og ingen butikker man kan gå inn i, kjempekjedelig siden de har hovedkontor i Los Angeles så er sååå nærme. Går jo å bestille til campus, for da slipper man toll og en del frakt, men blir likevell rundt 1000 Norske kroner. MEN anbefaler dere å kikke litt rundt i jallasjappene som ligger ved Venice Beach, fordi der solgte de nesten identiske shortser som Runwaydreamz selger til 200 norske kroner.

Vurderer sterkt å dra til California på språkreise neste sommer;) Men jeg lurte på hvorfor du valgte å dra med EF i steden for STS?

Ærlig talt vet jeg ikke helt, men dro vell med EF fordi det var de jeg hadde hørt mest om. 

Hvilken av parkene var dere på? Det er jo 2 i LA området, Magic mountain eller Hurricane Harbor? :)


Vi var på Magic mountain siden Hurricane Harbor er badepark! :-)

 

 Så var litt fler spørsmål svart på, nå er det pakking til Las Vegas på gang, gleder meg! 

13 kommentarer Skjul

Regine

11.07.2013 kl.07:56

Så bloggen din etter at aurora hadde linket til den og guuud så flink du er! Du tar mye bedre bilder og skriver myye bedre enn noen av de andre jentene💕 får så lyst til å dra på språkreise!
Anne Solveig

11.07.2013 kl.09:05

The picture of you is so pretty! Love it. X fra Holland!
Silje

11.07.2013 kl.09:40

Jaa, lag et innlegg om kamerainnstillinger! :)
Frida

11.07.2013 kl.11:17

Kamerainstillinger for dummies takk!:)

11.07.2013 kl.11:53

Hei :-) jeg har vurdert og søke jobb på Parfymelle, men jeg lurer på når startet du og jobbe dær? og hva gjør du dær? :-)

ha en fin dag!

11.07.2013 kl.17:49

Jaaa, kamerainstillinger for dummies!

Spm: Har den samme linsa som deg, men jeg liker ikke å ta den med ut på tur siden det er litt irriterende at man ikke kan zoome inn og ut, men det virker ikke som om det har vært et problem for deg? Eller har du med to linser?

11.07.2013 kl.18:38

Så at du hadde skrevet av du va med i himmelblå! Var du mye med? Hvordan rolle hadde du?
Henrikke

11.07.2013 kl.19:38

Hadde vært utrolig bra med et innlegg om kamerainnstillinger! :)
Anonym desverre

11.07.2013 kl.19:52

jeg så på EF språkreise og der var det California vertsfamilie ikke student hjem men det var student hjem i long Beach, var det der du var???

12.07.2013 kl.14:40

En ting jeg lurer på er hvor du fikk alle pengene fra? Siden 25K og 30K er jo sykt mye penger... Jeg skal til London med kirken og har spart en stund nå, men har ikke nært så mye penger som du sier man burde ha hvis man er glad i shopping 😔

12.07.2013 kl.22:11

Hei elsker bildene du tar, så hadde vært veldig gøy viss du hadde laget et innlegg om hvordan du får så pene bilder :-)
Julia Olsen

13.07.2013 kl.16:57

Hei!

Jeg har veldig lyst til å dra på språkreise til Cali neste år. Jeg lurte på om du kunne lage et eget innlegg med om penger å sånt, sånn hvor mye det kostet til sammen, hvor mye man bør ha med til mat, hvor mye du burde regne med til shopping, hvordan betalingen foregår osv?:)

14.07.2013 kl.20:10

Kamerainnstillinger for dummies takk! :D:D

Skriv en ny kommentar

hits