vil du, kan du

Den tørre og kjørlige airconditionlufta sirkulerte rundt i leiligheten vår, det var tidlig på morgenen og bønneropene fra den lokale moskeen runget mellom hotellveggene. Den asiatiske solen brant der den steg opp over den eksotiske horisonten, med palmer, båter og mursteinshus. Den hvite morgenkåpen sto i stor kontrast til den solbrune huden min som i mange dager hadde kost seg i sol. Der sto jeg med et fast grep rundt balkongrekkverket og med øynene fokusert på horisonten. Om et år, sa jeg til meg selv, om et år vil jeg gjøre det jeg alltid har villet gjøre. Jeg vil reise til California, oppleve USA og solstaten med filmstjerner, surfere og shopping. Hvor lenge skal jeg fortsette å la strømmen føre meg på kjedelige og rutinefulgte familieferier til samme sted hvert år, der dagene går av å ligge på stranden fra åtte til fire hver dag. Jeg vil oppleve, jeg vil leve mitt eget liv og leve ut mine egne drømmer. 

I det foreldrene mine våknet den morgenen og vi satte oss rundt frokostbordet fortalte jeg dem det: mamma, pappa, "jeg reiser til California neste sommer jeg, skal tjene meg opp penger selv og finansiere hele turen selv. Blir borte i 4 uker." Mamma's svar var: "Hahaha, skal du spare penger? Jaja, så får du dra da om du klarer det". Mamma fortalte nå for noen dager siden at da hun sa det var hun sikker på at jeg aldri kom til å klare å spare opp nok penger til å dra, så hun så ikke på det som noe å bekymre seg for. Well, The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do, og her står jeg et år senere med biletten i hånda og baggasjen pakket. Selv så shoppingvill jeg er har jeg klart å spare opp all lønna mi hele dette året, måttet droppe å dra ut fordi jeg rett å slett ikke hadde råd, og selfølgelig er det kjempekjipt der og da, men nå er alt verdt det. Jeg kunne rotet bort pengene jeg tjener på mye unødvendig, men det gjorde jeg ikke og nå belønnes det med fire uker i paradis. 

Det jeg vil fram til, er at om du virkelig vil så klarer du alt. Ikke la drømmer forbli bare det, men la de komme til virkelighet fordi det er da det virkelig er gøy å leve! Vær moden, voksen, ta dine egne valg.

 

3 kommentarer Skjul

qaroline - fra sofagris til sterk gris!

19.06.2013 kl.14:12

Du ha vært inn i faen så flink! :D Kos deg med shopping no ;)
annirenf79

19.06.2013 kl.22:19

Det er jammen sant!

Kos deg på ferie :)
thea

09.07.2013 kl.00:15

heei!:-) har selv tenkt å dra på språkreise til neste år, men en ting jeg lurer på er hvordan du liksom klarte å spare opp? brukte du konfirmasjonspengene eller har du en veldig bra jobb?

Skriv en ny kommentar

hits